Erwin Albu – Sprijin înfiinţarea unui nou partid atipic în România

erwinalbu.blogspot.ro Ştiu că ne-am săturat de partide, de găşti, de grupuri de interese nelegitime, de politică şi politicieni în general. Ştiu că ne-am săturat să ni se vorbească de „alternative”, de „schimbare”, de o erwin-albu-Codlea„noua clasă politică”, de „tineri politicieni nepătaţi” şi să se dovedească că toate acestea nu sunt decât tertipuri ale actualelor partide politice şi ale păpuşarilor din spatele lor. Ultimele alegeri parlamentare au dovedit-o foarte clar. Dar ştiu că trebuie să se schimbe ceva. Şi ştiu că schimbarea începe cu fiecare dintre noi. Dacă stăm deoparte, dacă nu ne interesează, dacă doar îi scuipăm dezamăgiţi pe actualii politicieni , atunci doar le facem jocul. Ei asta îşi doresc, să stăm deoparte, să nu ne mai intereseze şi să nu fim în stare să ne organizăm împotriva lor.

Ce se poate face? La nivel naţional a început coalizarea militanţilor civici scârbiţi de politicieni şi de politica actuală, care au înţeles că trebuie creată o nouă mişcare politică atipică, care să se disocieze de actualele partide politice şi să fie bazată pe acele acţiuni civice şi protestatare ale „frumoşilor nebuni” din ţara noastră. Această mişcare naţională se numeşteA Treia Forţă. Fiind o mişcare „de la firul ierbii”, cu toţii putem contribui la modelarea acestei mişcări.

Cine este Erwin Albu? romanticu.org/rezultate-alegeri-locale-la-codlea/ La alegerile locale din Codlea, Erwin – candidat independent, a obtinut 29,12% din 12 candidati, cel care a devenit primar in Codlea a obtinut doar cu 4% mai mult (Catalin Munteanu/PNL 33,22%). newsbv.ro : Lupta a fost foarte strânsă la Codlea. Candidatul PDL, viceprimarul Cătălin Ivan (PDL) a fost de decor, mai ales după ce PDL a închis spitalul. Lupta s-a dat între independentul Erwin Albu și Cătălin Muntean (PNL), liberalul având câștig de cauză în cele din urmă la o diferență de câteva sute de voturi.

mytex.ro/erwin-albu-si-a-dat-demisia-de-onoare-din-consiliul-local-codlea Iunie 2011: Erwin Albu, celebru deja prin demersurile neobosite în favoarea redeschiderii Spitalului Municipal Codlea, şi-a înaintat marţi demisia din Consiliul Local şi şi-a depus şi mandatul de preşedinte al Forumului ErwinDemocrat German (FDG) Codlea, organizaţie apolitică pe care o reprezenta în forul legislativ codlean.  Albu susţine că este conştient că a făcut un gest poate greu de înţeles în politica carpatină, dar tocmai de abordarea aceasta doreşte să se distanţeze. „Situaţia în care se află Codlea astăzi este una de derivă totală. Conducerea municipiului se îndepărtează tot mai mult de nevoile cetăţenilor, iar instituţiile administrative locale sunt ineficiente”. Albu spune că  vrea să tragă un semnal de alarmă. „Nu avem primar prezent, primăria este plină de nereguli grave, Consiliul Local ia hotărâri cu care nu pot fi de acord. La toate acestea se adaugă lipsa de reacţie fermă a cetăţenilor. Îmi pasă prea mult ca să pot continua în acelaşi mod”, argumentează fostul consilier local.  El  susţine că a fost un soi de „lup singuratic” în  Consiliul Local, unde a lucrat cu pasiune şi seriozitate, adeseori contrar trendului general – urmărirea exclusiv a intereselor personale, având  curajul să spună lucrurilor pe nume: „Am deranjat profund pentru că nu m-am integrat, iar transparenţa şi deschiderea au fost folosite tocmai împotriva mea”.
Erwin Albu a explicat şi de ce şi-a depus şi mandatul de preşedinte al FDG Codlea. El consideră că  cei cu care se află în conflict au  influenţat relaţia dintre el şi reprezentanţii comunităţii germane, pe care a avut-o în vedere ca parte integrantă a comunităţii Codlei.  Albu mai acuză  existenţa unor interese obscure: „Acuz şi interesele private din jurul spitalului şi ultimele decizii de Consiliu Local cu privire la acesta, demararea demersurilor de asociere cu entităţi private, în plin proces cu Guvernul pentru asigurarea finanţării, proces la care juriştii primăriei se prezintă în cel mai jalnic mod posibil”.

ziare.com/magura-codlei-defrisata :  Erwin a devenit cunoscut și prin protestele, acțiunile sale împotriva defrișarilor din Măgura Codlei.

buhnici.ro/2011/03/01/domnu-iisus-hai-jos-domnu-iisus  Omul acesta își pune pielea la bătaie de parcă își caută mântuirea. Erwin Albu este unul dintre puținii politicieni în care am încredere. Duce o luptă surdă cu firma de ridicări auto din Codlea orașul meu natal și a adunat pe numele lui prea multe dosare nemeritate. Adună oameni în piața orașului fără să le promită pungi cu mălai sau găleți pentru că îi cheamă să își ceară dreptul la un spital municipal. Într-o țară în care nimeni nu mai are curaj să lupte pentru normal și adevăr, Erwin a ajuns să fie luat în derâdere (?!) cu apelativul Iisus. Mi se zbârlește părul. Vă îndemn să intrați pe canalul lui de youtube și pe blog. Transmiteți-i cel puțin susținerea voastră. Altă idee mai bună nu am deocamdată.

stirileprotv.ro/protestatarii-de-la-spitalul-codlea-au-blocat-dn1 Sute de oameni protesteaza din nou impotriva deciziei Ministerului Sanatatii de a inchide spitalul de la Codlea. Oamenii s-au imbrancit cu jandarmii, iar DN1 a fost blocat. Protestatarii au adus cu ei un cosciug si o cruce pe care au scris in ce an a fost deschis spitalul lor, dar mai ales in ce an a fost desfiintat – 2011.

Erwin Albu : Deranjez? Prea bine atunci. Daca nu deranjam, eram ca ceilalti: orb, mut, nepasator..

Despre Alex Imreh

http://www.aleximreh.ro http://www.facebook.com/alex.imreh 0742-669918
Acest articol a fost publicat în a3f și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

4 răspunsuri la Erwin Albu – Sprijin înfiinţarea unui nou partid atipic în România

  1. ad.rian zice:

    Sa fie intr-un ceas bun, desteptarea romaneasca.

  2. Pingback: Obiectiv final – economia civică, după modelul emilian. Calea – o îmbinare între o bază civilă larg distribuită și un leadership vizionar/charismatic. Resursele există, mai trebuie structurare. | Alex Imreh

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s