Dumitru Cornel Vîlcu – Dacă ne vom mulţumi doar cu respingerea legii şi nu vom ataca fundamentul, ne condamnăm pe noi înşine, cu tot viitorul nostru, la şi mai multă catastrofă.

sursa: Afară cu Victor Ponta! 11.09.2013 h10:39pm

Urmăresc (nu mă întrebaţi cum de am făcut să nu vomit până acum), warpe Antena 3, răspunsurile pe care Victor Ponta i le dă lui Gâdea, şi singurul cuvânt pe care îl pot găsi pentru a descrie reacţia mea este: ÎNMĂRMURIRE. Nu am văzut în viaţa mea, mai mult, nu m-am gândit că e posibil să existe atâta minciună patologică, atâta dezinformare, atâta incoerenţă, atâta lipsă de profesionalism, atâta iresponsabilitate la vreo fiinţă umană… darămite la prim-ministrul României. E un discurs care ar merita să intre în istorie, eu cred că, în calitate de profesor de lingvistică şi semiotică, voi face rost de înregistrare şi până ies la pensie o să-l prezint studenţilor ca pe o mostră memorabilă de… monstruozitate.

Presupun că o mie de oameni vor scrie şi comenta, începând de acum, punct cu punct, toate aceste enormităţi.

Eu, însă, am ajuns să cred, şi vă spun, oricât de şocant v-ar suna: NU RESPINGEREA LEGII ROŞIEI MONTANE trebuie să fie primul nostru deziderat. Ci PLECAREA ACESTEI PUTERI CRIMINALE. Căderea acestui guvern ticălos, incompetent, mincinos, de o imoralitate vecină cu nebunia.

Da, o spun şi pentru că tot ceea ce a spus Ponta în seara asta a fost în beneficiul şi sprijinul Companiei. Şi pentru că, în chestiunea strictă a Roşiei Montana, a preluat în întregime discursul RMGC şi ne-a mai spus o dată că n-am înţeles nimic şi că respingem, visceral, un proiect bun şi perfect legal. Dar nu numai pentru asta. Ci pentru că omul a luat-o razna complet, şi tot Guvernul lui e aşa, şi majoritatea lui parlamentară e la fel.

Roşia Montana, cauza pentru care eu unul lupt, vă rog să mă credeţi, până la epuizare, de doi ani (şi pentru care alţii luptă de un deceniu şi jumătate) e, totuşi, numai vârful aisbergului. Politica românească a depăşit orice barieră a acceptabilităţii. Dacă ne vom mulţumi doar cu respingerea legii şi nu vom ataca fundamentul, dacă vom accepta să reintrăm în case înainte ca toate dezideratele noastre (şi altele pe deasupra) să fie satisfăcute pe deplin, ne condamnăm pe noi înşine, cu tot viitorul nostru, la şi mai multă catastrofă.

Mihai GoţiuCluj: 10.000 de oameni, Bucuresti: 20.000 – “Ponta poţi pleca, asta nu e ţara ta!”

Cristian Calin: Parlamentarii au ADOPTAT pragul de 30% la referendum ceea ce inseamna ca urmatoarea Constitutie a Romaniei poate fi votata de NUMAI 30% din numărul persoanelor înscrise pe listele electorale permanente. Din punctul meu de vedere Romania se indreapta catre dictatura

Alex Imreh Există două nivele de cereri, de scopuri ale protestelor. Eu cred că în continuare, pragmatic, trebuie cerute punctele inițiale – anularea legii, Roția Montana în Unesco, cîteva demisii, dar în același timp să spunem cât mai mulți, oamenii să înteleagă, să fie din ce în ce mai clar,hipster că trebuie construită o alternativă reală. Nu poți face revoluție dacă nu ai ce sa pui în locul a ceea ce vrei să dai jos și nu poți duce un razboi prin oameni în mișcare browniană. Avem nevoie de ”armate” și de ”purtători de cuvânt”, oameni care să organizeze și să reprezinte, mulțimea amorfă. Problemele ecologice sunt doar simptome, corupția este doar un mecanism, soluțiile nu pot fi decât structurale, la ele se poate ajunge DOAR prin politic, doar dacă vor exista forțe politice care să reprezinte cu adevărat oamenii, care să înlocuiasca actuală clasă politică. Doar așa vom putea schimba realitatea. Altfel doar protestăm și apoi ne risipim, energia asta minunată se va scurge ca apa printre degete, noua generație se va blaza și ”revolta” va fi ”amortizată” la fel ca după 89. Majoritatea tinerilor vor și trebuie să rămână în apolitic, în zona civică, important este să apară instrumente politice care să fie credibile în fața lor și care să-i reprezinte cu adevărat. 95% din structurare se poate face în continuare pe grupuri civice. Uitati-vă în jur, alegeți cu mare atenție oamenii în care credeți că puteți avea încredere, cei care sunteți activi încercați să vă organizați, să vă structurați!

Despre Alex Imreh

0742669918
Acest articol a fost publicat în 0. Atitudini, Sept-Oct 2013 și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un comentariu