Alex Imreh – Nu ai cu cine vota pentru ca esti MORT!

  • Nu ati avut cu cine vota ieri (25.05.14) si ramineti apolitici, asteptati pe altii sa vina sa VA rezolve lucrurile? Un adult, un om in toate firea cu scaun la cap, nu are ce sa astepte dupa altii, daca nu e binje, face ce poate azi sa rezolve problemele. Cel mai comod e sa fii ”civic/apolitic”, sa protestezi dar sa nu oferi solutii, sa chibitzezi fara sa construiesti alterntive. Sa fii apolitic in aceste conditii este o dovada de imaturitate, de neputinta, de lasitate uneori, sunt apolitici cei care recunosc cu nu pot gestiona aceste probleme, ramin sa critice dar nu isi asuma responsabilitati. Grow up, deocamdata sunteti MORTI!! Daca azi nu aveti cu cine vota, azi trebuie sa faceti ceva ca sa aveti cu cine vota in 2016!!, asta este morala neputintei noastre din ziua de 25.05.14, dupa mine. Alexandra Teodor – Poporul care se implica doar in ziua de vot, este mort. Directia se schimba de la macaz, nu in gara!

  • Faceti greve cetatenesti si indemnati la vot nul? Astea sunt intelectualisme de neajutorati, VOTURI NULE = 5,8 %, mai putin decit Mircea Diaconu!! Pai 30 de personalitati care indeamna la vot nul, miine pot face un instrument politic ca sa aiba pe cine vota in 2016, mai bine sa votezi pe cineva care ”nu are sanse sa iasa” decit sa votezi nul. Se pot face chiar si in conditiile ”draconice” din Romania, se pot face miine 3-4-5 partide noi, si macar vom putea pune votul pe cineva in 2016 decit sa ne anulam votul. Dar nu se stie, poate acesti bulgari odata lansati la vale vor produce avalanse, oricum eu nu mai pot vota raul cel mai mic si nu mai pot nici sa stau sa chibitzez. Se simte cineva? Nu am nimic de pierdut, nu ma intereseaza pe cine supar, imi spun adevaru si cu cit doare mai tare cu atit mai bine!!!

  • Daca nu se pornesc in vara 2014 aceste alternative se vor pierde 4 ani pt ca peste citeva luni va fi prea tirziu, dupa ce se string 25.000 semnaturi procesul de inregistrare la Tribunalul Bucuresti poate sa tina mai mult de un an.

  • Cei care asteapta altceva, tre sa isi asume responsabilitati sa construiasca altceva, nu sa astepte mura in gura lu natafleata. Se pot infiinta miine citeva instrumente politice, dovada independentii care au strins cite 100.000 semnaturi. 4-5 incercari pot face fiecare cite un minim de 1%, lucrurile apoi se vor decanta. Civismul asta apolitic e ca amoru liber, cind cineva vrea sa duca dragostea la capat sa insoara, nu bate trotuarul cu proteste nesfirsite.

  • Ca sa ajungem undeva tre sa facem pasi, pas cu pas pe 3 picioare, cite un pas cu fiecare picior. Actiunile civice se sprijina pe constiintele individuale, politicul fara civic este o impostura, oricine vrea sa mearga numa pe informare, sau numa pe civic sau numa pe politic greseste fatal. Trebuie mers pe toate aceste 3 planuri interdependente, nici unul din ele nu poate fi ocolit si toate se interconditioneaza reciproc. Civismul este implinirea constiintelor individuale, cumularea actiunilor civice tre sa duca la strucutrari politice, altfel vom face doar haiducie, nu vom duce nici un razboi. Lupta se decide in final acolo unde se iau deciziile, protestele civice au efect doar daca exista alternative politice.

  • Toti prefera sa faca informare, ca asta nu inseamna decit copy paste, toti vor sa fie generali sa ofere analize geopolitice si solutii strategice da nu sunt in stare de actiuni reale decit prea putini, si mai toti din cei ce se implica, se blocheaza in civic ca e cel mai comod, usor, cine nu munceste nu greseste. Avem inflatie de ”intelectuali” si idei, penurie de oameni de actiune, si lipsa aproape totala de lideri care sa-si asume responsabilitati pina la capat.

  • PUErez

Despre Alex Imreh

http://www.aleximreh.ro http://www.facebook.com/alex.imreh 0742-669918
Acest articol a fost publicat în 0. Atitudini, 4. Propuneri și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s