Incredibilul s-a produs, a căzut simbolul securiştilor care au devenit fabulos de bogaţi după 1989 jefuind sistematic statul. 8.08.14 – 1decembrie, Paştile, Crăciunul şi Revelionul la un loc. Camelia Bogdan, o femeie, a spălat obrazul României murdărit de 25 de ani de complicitate, laşitate și prostie.

În anul 1991, o televiziune canadiană difuza un film, „Averea diavolului”, în care, la un moment dat, îl intervieva pe Dan Voiculescu în legătură cu banii din conturile firmei Crescent.
Reporter: În anii ’80 aţi strâns sute de milioane… zeci de milioane de dolari. Unde s-au dus aceşti bani?
Dan Voiculescu: Aceşti bani sunt în conturile Crescent din Cipru. Toţi banii aceştia. Profiturile nete sunt în conturile Crescent din Cipru.
Reporter: Cât valoarează compania acum?
Dan Voiculescu: Nu ştiu… Acesta este un secret, în mod normal, nu? Dacă este un secret, nu vă spun.
Reporter: Îmi puteţi spune dacă profiturile dumneavoastra au ajuns în conturile speciale ale regimului Ceauşescu?
Dan Voiculescu: Nu, domnule.
Reporter: Niciun bănuţ?
Dan Voiculescu: Niciun bănuţ. < cotidianul.ro

Incredibilul s-a produs. Curtea de Apel i-a dublat lui Voiculescu pedeapsa data de Tribunalul Capitalei la fondul procesului. De întreaga procedură de recuperare a prejudiciului şi de sechestru se ocupă DNA, sub conducerea Laurei Codruţa Kovesi. Voiculescu a primit pedeapsa maxima prevazuta in noul Cod penal. C.Vîlcu: CE FEL DE NAŢIUNE SUNTEM NOI? De ce nu ştim, fraţilor, să ne şi bucurăm împreună când e cazul? 10 ani de puşcărie pentru Voiculescu, Antenele cu sediile confiscate, ani grei pentru complicii din dosar… chiar ne-am pierdut şi luciditatea, şi sufletul? Chiar nu înţelegem şi nu simţim ce s-a întâmplat azi? Nu vă daţi seama că e mai tare decât 1 decembrie, Paştile, Crăciunul şi Revelionul la un loc?

politicstand.com/o-femeie-curajoasa-a-spalat-obrazul-romaniei – Autor: Angela Tocilă – Unul dintre cele mai toxice personaje care au populat politica și media românească, mediul de afaceri, șantajistul, devalizatorul, turnătorul Felix a primit 10 ani de închisoare în țara în care judecătorii încă se mai tem să dea sentințe cu executare potenților zilei, politicienilor și escrocilor de tot felul, într-o țară în care mai există corupție în justiție, mai există credința că unii sunt mai egali decât alții în fața legii. Rușinea unei istorii împânzite cu turnătorii și delațiuni care au distrus vieți și au despărțit familii a fost spălată azi de o mână de femeie care nu s-a temut, n-a putut fi cumpărată, șantajată și intimidată. Mâna aceasta de femeie a spălat rușinea atâtor bărbați ce s-au complăcut să închidă ochii și să deschidă buzunarul. Femeia aceasta a spălat obrazul murdărit al României de cei 25 de ani de complicitate și lașitate. Azi este ziua în care vor tremura mulți dintre cei ce au probleme cu legea, când vor înțelege că nu mai sunt în siguranță și că indirect, ne putem lua țara înapoi. 

La Antenei 3 s-a declanșat un circ de prost gust, o scălâmbăială generală care dacă n-ar fi penibilă, ar inspira doar milă. Milă pentru niște oameni care și-au pierdut calea, dacă au avut-o vreodată, care și-au pierdut omenia, dacă au avut-o vreodată, care și-au pierdut respectul de sine, dacă l-au avut vreodată. Decit sa comentez reactia redactiei de la Antena 3, prefer să mă bucur văzând explozia de entuziasm, de speranță a celor care gândesc mai mult sau mai puțin, la fel ca mine. Celor care au înțeles ce cancer cu metastaze este Voiculescu și trustul moșit de el, copilul lui hidos, diform și rău până-n măduva oaselor, Industria urâtului, a mizeriei umane, rușinea unei țări chinuite etern de proprii săi fii nerecunoscători pentru ceea ce li s-a oferit. Lăcomia și setea de putere, aroganța, sentimentul invincibilității, desprinderea de realitate, toate astea au înlesnit înjosirea până la dezumanizarea publicului acestui trust. Inconștienți, ușor de manipulat, amăgiți de adevăruri strâmbe și limbi mieroase, de cuvinte mari, de iluzia respectului și grijii ce li se poartă, mulți români au căzut într-o capcană infernală din care prea puțini se chinuie să scape. De ei mi-e milă pentru că sunt victime. La ei au lucrat anteniștii, la cei mai slabi dintre noi, și încă vor mai lucra o vreme…

Imperiul răului a fost decapitat. Fără maleficul stăpân, zilele sale sunt numărate. Slugile se vor risipi care încotro, părăsind corabia ce se scufundă pentru că pe ele, nu le caracterizează niciunul din cuvintele pe care le rostesc mincinos publicului: onoare, demnitate și curaj. Poate că pentru puțini dintre ei va fi  o lecție de viață, deși am mari îndoieli și drept să spun, nu mă interesează soarta lor. Au acumulat în ani atâta ură încât e imposibil să vadă ceea ce au devenit cu adevărat. Dar sunt puțini, mult mai puțini și mult mai slabi decât ne-am fi imaginat. Condamnarea stăpânului a dovedit-o.

Să ne bucurăm. Nu e nicio rușine să te bucuri când un hoț sau un criminal își primește pedeapsa, iar Voiculescu nu a primit altceva decât ceea ce a meritat, ce și-a căutat. Zece ani de închisoare, parcă nici acum nu-mi vine să cred, deși știu că e adevărat. Știu că mai există speranță, știu că ne putem smulge din mocirlă, știu că putem renaște. Mulțumesc, doamnă Camelia Bogdan, pentru că v-ați făcut meseria pe care tocmai ați reabilitat-o și înnobilat-o!

Florin NEGRUŢIUCultul Dan Voiculescu. 10 ani ai lui pentru cei 25 de ani ai noştri. Un val de satisfacţie străbate la această oră reţelele sociale după condamnarea lui Dan Voiculescu la 10 ani de închisoare. Explicaţia bucuriei generalizate vine din felul în care românii s-au raportat la Justiţie în ultimii ani. Să vezi un grangur pus cu fruntea în ţărână, săltat şi vârât la mititica este forma în care soarta îţi face în sfârşit dreptate şi ţie, cel furat şi umilit în cei 25 de ani de postsecurism. Acesta este, de altfel, sentimentul de Justiţie al românilor, perfect explicabil istoric. El nu are la bază un fundament moral („dacă a greşit, să plătească”), ci o explicaţie pur emoţională.
 

Pe puţini spectatori îi interesează speţa ICA, principalul e că a căzut un bogătan care provine din structurile fostei Securităţi, simbolul primei generaţii de oligarhi care au devenit fabulos de bogaţi după 1989 jefuind sistematic statul. Dupa 25 de ani devine tot mai evident cum a fost furată România de securiştii lui Ceauşescu vopsiţi în capitaliştii tranziţiei. Cei care au inteles si care sarbatoresc caderea Varanului traiesc un sentiment tardiv de dreptate: este reconfortant să-l vadă pe intangibilul Voiculescu, personajul care a ţinut Guverne în palmă, care a plătit o armată de avocaţi şi care a fost apărat seară de seară de o gardă pretoriană de ziarişti-pitbull, aşteptând neajutorat să intre la Rahova. Este un semn că generaţia celor care le-au furat viaţa în anii de tranziţie iese uşor-uşor din scenă, cu pijamalele şi periuţa de dinţi în pungă.

Dan Voiculescu este, cu siguranţă, mai sofisticat decât alţi oligarhi ai României ajunşi la puşcărie. Spre deosebire de mulţi alţii care s-au mulţumit să-şi cheltuiască purcoiul de bani cu care s-au trezit în braţe după Revoluţie, dl. Voiculescu şi-a ţesut o plasă de siguranţă pentru vremuri grele, precum acestea. Aparent greoi şi afişând un aer bonom, a construit o subtilă reţea socială, în care şi-au prins aripile mulţi oameni de bună credinţă. Construcţia n-a fost lipsită de un anume rafinament: pe lângă partidul binecunoscut, aflat mai mereu la guvernare, în ciuda faptului că nu-l votează nimeni, pe lângă trustul media folosit ca armă în politică şi în afaceri, dl. Voiculescu şi-a creat propria societate civilă. A înfiinţat o puzderie de ONG-uri, majoritatea specializate pe drepturile omului, bune de folosit atunci când interesele Omului Voiculescu erau ameninţate de procurori sau de adversarii politici. A cheltuit o avere cu oamenii – academicieni, actori, cântăreţi, sportivi, publicişti, tineri cu calităţi speciale. Când i-a fost greu şi lupta pentru propria libertate a impus-o, n-a avut nicio ezitare să scoată la înaintare în direct valorile României, pe care să le pună scut între el şi Justiţie. În fine, şi-a alcătuit un grup de ziarişti care să-i poarte războiul mediatic şi care au ajuns să trimită, în ultima fază a procesului, scrisori publice de susţinere „pentru Dom’ Profesor”. Şi-a organizat trustul media după principiul de funcţionare al unei biserici, în care ceremonialul – mereu acelaşi, simplu, maniheist, pe înţelesul poporului – este executat în fiecare seară, în care este exorcizat răul, în care se fac mărturisiri de credinţă şi în care deviaţioniştii sunt excomunicaţi fără milă. Pentru că-i trebuia un adversar, a creat un personaj unidimensional, băsistul, esenţa răului în lume.

telespectatori_antena_3.jpg

Pentru că-i trebuia un adversar, a creat un personaj unidimensional, băsistul, esenţa răului în lume. timesnewroman.ro – Alături de mogulul lor! 10 indicii ca să recunoşti telespectatorul tipic al Antenei3 

 • Când îi spui să ridice de pe strada rahatul căţelului, te face băsist;
 • În autobuz e omul care spune că staţiile sunt puse aşa rar pentru că aşa a vrut Băsescu;
 • Mulţi încă nu ştiu să ţină lingura în mână, deşi mănâncă de ani buni de la cantina de ajutor social;
 • Peste 90% cred că Dana Grecu e femeie;
 • Deşi sunt fani Antena3, îi vezi mereu pe la Ştirile de la Ora 5 pe ProTV;
 • Toţi au magneţi la apometru şi au furat cel puţin o dată materiale din digul care îi protejează;
 • Împreună au furat aproape cât a furat mogulul lor;
 • Singurele momente când nu se uită la Antena3 sunt când li se taie curentul;
 • Îşi retrag copilul de la ora de Zoologie pentru că profesoara le-a predat despre varan şi deci e băsistă;
 • Folosesc telecomanda doar pentru a-l da pe Mircea Badea mai tare;
 • În ligheanul Digi cu care prind Antena3 se şi spală. O dată pe an.

PS1: Nasul – Premierul Victor Ponta a luat-o pe urmele ”președintelui de 7 minute”, Mircea Geoană. Declarația de solidaritate cu Antena 3, făcută de premier, după condamnarea dlui Dan Voiculescu, ar putea să aibă aceleași urmări ca vizita de la miezul nopții făcută de candidatul la președiniție, Mircea Geoană, candidatului la pușcărie – Sorin Ovidiu Vântu. ”Vreau să asigur pe toată lumea că, atât timp cât voi fi lider politic şi cetăţean al României, sunt obligat să fac tot ce stă în puterile mele pentru ca jurnaliştii Antena 3/ Antena 1 şi toţi jurnaliştii din ţară noastră, indiferent de politica lor editorială, să-şi poată desfăşura activitatea conform dreptului constituţional la liberă exprimare şi independenţa presei”, se arată în mesajul de solidaritate postat de Ponta pe site-ul de socializare. < Victor Ponta, aceasta-i întrebarea: îl veţi graţia pe Dan Voiculescu dacă ajungeţi preşedinte?

PS2: Cei zece care au ingropat Romania: Traian Basescu, Valeriu Stoica, Decebal Traian Remes, Radu Berceanu, Alexandru Athanasiu, Mugur Isarescu, Sorin Fodoreanu, Radu Sirbu, Ovidiu Grecea si Costin Borc Acest material reprezinta un demers argumentat, bazat pe surse jurnalistice citate la final si va demonstra, in cele ce urmeaza, punctual, faptul ca Memorandum-urile semnate de dl Basescu in calitatea de imputernicit al guvernului Romaniei in relatiile cu FMI si Banca Mondiala au produs efecte dintre cele mai grave (nu doar in privatizarile fortate din industrie, din sectorul bancar, in privarea agriculturii de resurse sub pretextul acelorasi economii pe care dl presedinte le ordona si azi, dar, cum ati putut observa, in starea caii ferate, a Metroului etc.). În mandatul 1997-2000, Băsescu a fost șeful echipei care s-a ocupat de administrarea banilor de la Banca Mondială, în toate guvernele CDR.

Despre Alex Imreh

http://www.aleximreh.ro http://www.facebook.com/alex.imreh 0742-669918
Acest articol a fost publicat în Jus, Politichia și etichetat , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la Incredibilul s-a produs, a căzut simbolul securiştilor care au devenit fabulos de bogaţi după 1989 jefuind sistematic statul. 8.08.14 – 1decembrie, Paştile, Crăciunul şi Revelionul la un loc. Camelia Bogdan, o femeie, a spălat obrazul României murdărit de 25 de ani de complicitate, laşitate și prostie.

 1. Pingback: 2] Noi, membrii ai grupului informal a3f, declarăm că nu am avut, nu avem și nu vom avea nici o legatură cu ATF / CNSC / Dogaru. Denunțăm această mascaradă, ATF / Dogaru NU reprezintă societatea civila, este o impostura, o făcătură. | a3f.ro

 2. Pingback: 2] Noi, membrii ai grupului informal a3f, declarăm că nu am avut, nu avem și nu vom avea nici o legatură cu ATF / CNSC / Dogaru. Denunțăm această mascaradă, ATF / Dogaru NU reprezintă societatea civila, este o impostura, o făcătură. | a3f.ro

 3. Pingback: Obiectiv final – economia civică, după modelul emilian. Calea – o îmbinare între o bază civilă larg distribuită și un leadership vizionar/charismatic. Resursele există, mai trebuie structurare. | Alex Imreh

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s