Nu ne-am luat țara înapoi. N-am ieșit la vot să-I văd pe Blaga şi Anastase în spatele lui Johanis. I-am bătut dar abia am început.

casajurnalistului.ro/martorii-lui-ponta – ”PSD este mai mult decât un partid, este o mare familie. O familie ale cărei valori sunt hărnicia, prietenia, bunătatea și disciplina… ” Smile with tongue out

Marian Sultănoiu – „Pierzătorul alegerilor, Victor Ponta, s-a întors din Dubai în ţară cu o aroganţă sporită şi cu sete de răzbunare. Nu înţelege ce i s-a întâmplat, sau mai curând se preface că nu întelege. Spune că a plătit „preţul politic”,  ca au fost doar „mici inadvertenţe”.

Lucian Mindruta, un vechi colaboraționist al sistemului – Nu ne-am luat nici o tara inapoi – La o saptamana si jumatate dupa alegerile care ne-au aratat care e forta romanilor cand vorbesc unii cu altii, bilantul e mai degraba tacut si trist.
Aroganta care l-a dus pe Victor Ponta pe locul doi a devenit si mai evidenta si la fel de evident, in spatele ei nu se afla nici baronii si nici voturile, ci puterea financiara a prietenilor. Asta nu poate cadea la vot, drept pentru care ii prezic un viitor politic fericit, mai ales ca are de partea lui si o zona de establishment statal (ca sa nu zic mai multe).
Nu exista un mecanism prin care votul romanilor, majoritar in favoarea unor figuri noi si a curatirii clasei poltice, sa trimita in partide oameni proaspeti si ne-corupti. Locurile eliberate de sniperii DNA sunt ocupate cu corupti mai mici si mai prosti, ceea ce pentru tara se poate dovedi chiar catastrofal. Pentru ca una e sa te guverneze ditamai seful de clan si alta bodygardul sau gainarul lui favorit.
Tot n-avem chef de treaba in politica. Asa cum, in urma cu cateva saptamani, nu reuseam sa gasesc intre cunoscuti pe cineva care sa voteze stanga, tot asa nu gasesc azi pe nimeni care sa-mi zica: “da, mah, s-a trezit constiinta civica in mine si-o sa ma apuc si de politica in cadru organizat!”. Nu s-a intors scarba. Doar ca se vede din nou lenea.

Alex Livădaru – La început a fost un gând: „Ce-ar fi să-i batem?” Apoi a fost o faptă: votul celor 9 milioane. Şi în cele din urmă, a fost efectul: „I-am bătut, ne-am luat ţara înapoi”. Ce urmează? Astăzi, prietenii mei cu care povesteam înainte de turul 1 şi care simţeau înaintea mea că ne vom recupera ţara, m-au adus cu picioarele pe pământ.
„Moşulică, nu ne-am luat ţara înapoi. Am ieşit, i-am bătut. Dar de abia acum începe lupta.”
„Votul ăsta m-a făcut să cresc mare. Prima dată m-am răsculat împotriva sistemului. Apoi mi-am dat seama că sistemul ăsta e ca un cancer cu metastaze. Primarul face ce vrea el şi ne spune că să ne mutăm în alt sector dacă nu ne place cum face el treburile prin cartier. Ţara asta trebuie schimbată până la rădăcină. Toţi şmecherii ăştia trebuie să dispară. Am votat cu Iohannis, am votat împotriva lui Mickey Mouse, da’ n-am niciun chef să-i văd pe Blaga şi Anastase în primul rând în spatele preşedintelui. Nu de aia am ieşit eu la vot. Dacă ei cred aşa, înseamnă că nu sunt cu picioarele pe pământ. Că-s beţi, încă”.
Ce nu par ei să înţeleagă este că ne-am trezit din somn. Păi dacă am schimbat noi neschimbatul, de ce nu i-am învăţa noi cum să facă politică şi să ne administreze banii? Vreau să particip la licitaţii pentru site-urile primăriilor. Vreau să le arăt că ce fac alţii cu zeci de mii de euro fac eu de patru ori mai ieftin şi am şi profit. Vreau să fiu liber să concurez cu nepoţii ăstora care pun gheara pe tot”.

<Toate partidele actuale provin din FSN, sunt complementare si servesc aceleasi mafiocratii. Sunt dincolo de reformare din interior, functioneaza pe baza de coruptie. Sistemul poate fi schimbat doar prin partide complet noi, total rupte de actuala clasa politica. Astia sunt toti ciumati, cine colaboreaza cu ei devine ciumat.>

PS: Ilie Șerbănescu: “Vestul Europei, adică cele 5-6 puteri foste coloniale strânse laolaltă în cadrul UE, de cel puţin două-trei secole, nu-şi datorează prosperitatea decât extracţiei sistematice şi masive din teritoriile coloniale.”  Destrămarea Uniunii Sovietice şi a conglomeratului ei satelitar din Euroapa centrală şi de est a oferit Vestului Europei oportunitatea istorică a unor surse de aprovizionare şi pieţe de desfacere aproape neaşteptate în cvasiproximitate şi de cvasigratuitate – un adevărat balon de oxigen pentru cel mai în vârstă dintre centrele de putere economică ale lumii şi, oricum, cu cel mai costisitor model social, devenit handicap în faţa ascensiunii noilor concurenţi mondiali din Asia. Vestul Europei s-a repezit pe Centrul şi Estul Europei oferite pe tavă de istorie. S-a dovedit a fi fost luat pe nepregătite, nearătând vreo strategie pe termen lung.
Ceea ce era nou acum era doar faptul că trebuiau să pună în operă un sistem colonial în comun, un fel de „colonialism colectiv”. Regulile şi constrângerile aveau să fie stabilite în comun în cadrul UE, iar colonialismul propriu-zis urma să fie practicat de capitalul privat occidental, în frunte cu marile lui multinaţionale. A fost o politică statală de tip colonial! In condiţiile concrete existente, a fost de-ajuns să se stabilească de la centru premisele, apoi totul a venit de la sine.
Invazia vestică în Est s-a soldat cu acaparări masive şi la viteze istorice. Ca în scenariul clasic colonialist, capitalul vest-european s-a înfipt de la început în ceea ce constituie rulajul banului într-o economie: exploatarea resurselor naturale, distribuţiile de energie (cele care colectează banii din asigurarea cu energie) şi băncile. Restul – industrii, servicii, comerţ – s-a prăbuşit aproape implicit în braţele „eliberatorilor” vestici. Esenţială a fost implementarea cât mai rapidă a mecanismului de extracţie de sevă economică din Est, care operează în principal şi masiv prin menţinerea în Est a salariilor mici, dar generalizarea (impusă) aici a preţurilor din Vest.

Despre Alex Imreh

http://www.aleximreh.ro http://www.facebook.com/alex.imreh 0742-669918
Acest articol a fost publicat în 2014 și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s