res divina

12 apostoli și 100 de sfinți

Comunismul stalinist adus în România de tancurile sovietice a distrus vechile elite, tradițiile, România post 1989 a fost condusă de vechea ciocoime roșie convertită în noii capitaliști sălbatici, în simbioză cu noua clasă politică manelisto-globalistă. Aceste hiene au știut să se uneasca pentru jaf, în timp ce idealiștii au rămas să se certe pe idealuri.

O reconstrucție pentru binele public se poate face doar printr-o nouă clasă politică care sa facă reforme structurale antimonopoliste, prin noi elite în administrație și educație. Orice partid pornit pe baze morale, se va pierde perverti, dacă nu va ajunge să facă reforme structurale, orice demers idealist este sortit eșecului final dacă nu va duce la divizarea, redistribuirea puterii pe care au acum marile conglomerate globaliste – care monopolizează marile afaceri, în simbioză cu o clasă politică de prădători – care subordonează afacerile medii. În acest mediu monopolist care duce spre un nou totalitarism, afacerile mici și medii sunt sufocate de marea birocrație, masa mare de oameni este dusă la pauperizare și control total. Mussolini a definit fascismul ca simbioza dintre marile afaceri și marea birocrație.

Un demers pozitiv care vrea să facă reforme structurale, trebuie sa ajungă la guvernare să formeze o majoritate parlamentară pentru a produce legislație distributistă. O astfel de majoritate parlamentară nu se poate face de către un singur partid, e nevoie de o aliantă de partide. Un partid Aur functionează pe principiul fsn, uniți salvăm, poate aduce la un loc forțe eterogene care pot avea mulți susținători, dar mulți înseamnă și infiltrați care vor lucra în mod profesionist pentru deturnare, înseamnă și mulți oportuniști, înseamnă o mulțime de oameni care inevitabil nu pot fi suficient de educați profesional & politic, care nu pot avea un nivel necesar pe plan cultural și moral.

De aceea un partid de tip ”aur” are nevoie si de un partid de tip ”argint”, glonțul de argint care să se înfigă în inima balaurului. Un astfel de partid trebuie sa aibă un numar mic de membrii, (cât mai mic posibil), extrem de bine selectați, acceptați în partid dupa perioade de probă de minim 6-12 luni, aleși pe bază de educație, profesionalism, caracter și interese, legături, condiționări personale. Un partid de elite, de viitori funcționari publici, care să poată ocupa posturi în administrație, ministere, parlament, prefecturi, primării.

Un partid ”argint” poate fi puternic în măsura în care are un numar cât mai mare de susținători civici neînregimentați ierarhic, care sunt organizați distributist în rețele, în jurul a căt mai mulți influencers – lideri/vectori de imagine, care pot duce un ”război hibrid” în social media pentru a contrabalansa mass media controlată, dirijată de globaliști.

Un astfel de partid nu poate fi pornit doar de un singur om, alături de un ”mesia” e nevoie de ”12 apostoli și 100 de sfinți”. Un ”mesia” poate găsi ”12 apostoli”, care pot găsi ”100 de sfinți”, toți împreună conducând ”în sobornicitate”.

Constructia unei noi clase politice evident are nevoie de mulți ani. 2024 este un an electoral care vine odata la 20 de ani, cu alegeri prezidențiale, parlamentare și locale. Pentru o pregătire minima, în 2022 se poate realiza o structură de bază, dacă nu se pornește acum această echipă, structură organizată, selecție acum, mai târziu va fi prea târziu, se vor pierde garantat alegerile. In 2023 trebuie deja să existe viitori candidați principali care să creeze un orizont de așteptare. In 2024 ar trebui sa existe liste de candidați locali în majoritatea localitaților importante și în cât mai multe comune. Plus persoane capabile să conducă ministere, instituții de stat și administrații locale. Toate aceste persoane selectate pentru a realiza un proiect de țară, pe baza unui pachet de legi care să facă reforme structurale reale, antimonopoliste.

15 ianuarie 2022

Res divinae, singular res divina – Latin for „divine matters”. Roman law was divided into the res divina and res publica, the divine and public or political spheres, the latter phrase being the origin of the English word „republic.” Res divina also means, as a technical term, ritual sacrifice. In the Roman system of beliefreligio was the acknowledgement of superiors. Res divina is an example of ancient Roman religious terminology that was taken over and redefined for Christian purposes. In Augustinian usage, res divina is a „divine reality” as represented by a sacrum signum („sacred sign”) such as a sacrament.

Collegivm Avgvrvm : ”Who can ignore that this city was founded only after taking the auspices? That everything in war and in peace, at home and abroad, was done only after taking the auspices?”) Livy The ceremony and function of the Augur is central to any major undertaking in Res Romana – public or private.
2. Augurs are elected for life, and retain a sacred character.
3. When a vacancy in the Collegium Augurum occurs, the candidate shall be nominated by two of the elder members of the college, the electors shall be sworn, and the new member shall then solemnly inaugurated.
4. An elder Augur always votes before a younger, even if the latter fills one of the higher offices of the state.
5. The head of the college shall be called the Magister Collegii.
6. No one shall be elected to the office of Augur, who is known to be an enemy to any member of the college.

Acum vreo 20 de ani, un antropolog rus a clasificat oamenii in 3 categorii:
1. Pradatorii, cam 10% din populatie. Aici intra interlopii, politicienii, afaceristii, in general cei care fac rau ca sa le fie lor bine.
2. Rumegatoarele, 80%. Fiinte de obicei inofensive, dominate de naivitate si orgolii. Sunt victime permanente ale Pradatorilor, dar intrigile acestora le impiedica sa-si uneasca fortele, care i-ar strivi usor pe agresori.
3. Ciudatii, 10%. Indivizi inteligenti, care stiu ce nu e in regula si au solutiile necesare. Pradatorii ii vaneaza fara crutare, iar Rumegatoarele ii detesta fiindca le creeaza complexe de inferioritate.
Fiecare isi da seama imediat in ce categorie se incadreaza, dar putini o recunosc, motiv pentru care Pradatorii n-au dificultati in a domina turma.
Pradatorii se vor uni intotdeuna usor pentru jaf in timp ce idealistii se vor certa pentru idealuri.
Covide et Impera ..

Un om forte poate genera modificari structurale?
În Republica Romană, la vreme de război se numea un dictator, un magistrat căruia i se încredințau puteri extraordinare. Vechea denumire era magister populi. Acesta beneficia de drepturi nelimitate, imperium fără a fi silit să dea socoteală și fără coleg de funcție, pentru o perioadă maximă de 6 luni. Puterea corupe, puterea absoluta corupe in mod absolut, Cezar ca dictator a fost defacto primul împărat cu puteri absolute, urmașul lui Nero, a numit calul sau preferat în functia de senator.
Sa presupunem de dragul analizei ca am avut bravi presedinti cu intentii bune. Emil Constantinescu a avut in spate o majoritate comfortabila ca sa se planga la sfarsitul mandatului ca nu a avut niciodata puterea reala. Basescu a fost destul de abil sa controleze mare parte din servicii, din puterea reala, insa nu a reusit sa reduca numarul de parlamentari. 72,32% dintre români s-au exprimat în favoarea trecerii la un parlament unicameral. Klaus Iohannis a parut ca are putere dar a esuat lamentabil ajungand penibil in sondaje dupa ce a readus la putere PSD-ul, fiind ales initial tocmai pentru a stârpi ciuma roșie. Putin este fatada unei oligarhii atotputernice care poate modifica Constitutia dar evident in Rusia nu e nici o democratie, e o mafiocratie.
George Simion urca in sondaje dar ii este frica sa convoace un Congres pentru ca ar putea fi deturnat Aur-ul usor dupa manualele de ”specialiate” care au dus si la puciul moral anti Nicusor Dan. USR a fost pornit prea tarziu, filialele organizate in graba, cu oameni prost selectati. Franciza Cluj de exemplu a fost data pe mana a doua persoane – un fost M10 la centru si un progresist cu simpatii in zona crepusculara de extrema stanga. Ca atare mare parte din filiale au devenit progresiste, usor de manipulat de ciolosisti, in final Ghinea, Barna&co au pus USR pe tava lui Ciolos. Intre timp naivii progresisti au fost inlaturati, au ramas doar echipele de desant. La Cluj fuziunea intre Plus si USR a decurs usor, Plus a avut grija sa vina cu mai multi delegati in asa fel incat la votul de fuziune sa fie majoritari. un partid pornit initial ca grass root de centru a fost parcat in zona progresista fara sa propuna vreodata adevarate reforme structurale, USR nu a fost in stare niciodata sa gandeasca decat cosmetizari, tratand unele simptome, partid asa zis anticoruptie fara sa atace sub nici o forma cauzele coruptiei. Dupa ce a avut un potential de peste 30-35% usr minus se va lupta sa ramana peste 10%.
Dupa aceleasi manuale candva o Organizatie a Romanilor din Timoc a votat in mod democratic ca limba oficiala a organizatiei sa fie limba sârbă. Sub pulpana cleptocratiei provenite din fostele servicii, au fost deturnate sistematic toate partidele post 89. Au pretins cu tupeu maxim ca reprezinta rand pe rand toate ideologiile posibile doar pentru a face in realitate un singur lucru – jaf sistematic. Vechile relatii au fost transformate in putere politica apoi economica, in primii 15-20 de ani toata politica reala s-a redus la privatizarea pe usa din dos a avutiei nationale. Apoi cand nu a mai ramas nimic de ”privatizat” cleptocratia manelista a inceput sa vanda restul de resurse la globalisti, amanetand viitorul tarii pe 100 de ani. In 30 de ani de ”democratie” mai multa avutie s-a scurs din Romania decat in sute de ani de jug turcesc si habsburgic.

Un sondaj recent arăta că în actualul context politico-pandemic 59,5% din populație ar vota un partid naționalist care promovează valorile religioase și susține familia tradițională.

Despre Alex Imreh

0742669918
Acest articol a fost publicat în 2022, 4. Propuneri, a3f și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s