4] Refuzăm să mai alegem ‘răul cel mai mic’, politicieni legați de actualele partide. Singura soluție este să promovăm alternative reale, radical rupte de actuala clasă politică.

De 25 de ani am tot ales ‘răul cel mai mic’. L-am ales pe Iliescu ca să nu iasă Vadim. L-am ales pe Băsescu ca să scăpăm de urmașii lui Iliescu. Apoi Ponta a primit votul majoritar ca să scăpăm de Băsescu, acum nu mai știm cum să scăpăm de Ponta. Ei s-au tot rotit, toate partidele sunt urmașele FSN-ului, care e urmașa PCR-ului și noi am mers din lac în puț spre prăpastie. Toate partidele parlamentare sunt aceeasi mizerie, promovează aceleasi politici, aceleasi interese, reprezintă 10% profitori contra 90% populație.

Noi, membrii grupului informal a3f, Alex Imreh, Alexandru Ionut Clapa, Ion Gurgu, Daniela Serban, Ioan Istrate, Valea Bogdan, Dorin Mario, Catalin Popa, Valean Flaviu, Cristiana Dumitrescu, Ioan Igescu, Gabriel Alexe, Gabi Urs, Gabriel Tora, Aura Mircea, Emil Marian, Radu Retezanu, Buda-Marius Radu,  refuzăm ferm să mai promovăm politicieni legați de actuala clasă politică, nu mai putem alege ‘răul cel mai mic’ ca soluție la problemele României. Actuala clasă politică este total compromisă, dincolo de orice posibilă reformare din interior, fesenizarea și manelizarea acestor reprezentanți ai mafiocrației este totală. Soluția la dezastrul de 25 de ani nu mai poate veni de la PSD, PNL, PDL, UDMR, PPDD, nici de la făcăturile și anexele lor, gen UNPR, PiMP, FC, NR, PNTCD etc.

Aici am ajuns: ”Toparlania distruge România. Tot ce era mai obscur, mai necioplit şi mai fals a ieşit la luminile rampei. Incultura e trendy. Arivismul, un succes invidiat. Orice târfă dă lecţii poporului român. Un sfert din acest popor a emigrat. Un alt sfert se ascunde, scârbit. Jumătatea rămasă crede că ce vede la televizor e viaţa însăşi. Şi votează, pentru a legitima nimicul cleios încare ne-am afundat. La toamnă vom avea cea mai jalnică alegere după impasul Iliescu-Vadim.” Teodor Baconschi a ajuns sa spună asta doar dupa ce a fost înlăturat împreună cu alți intelectuali cu doctorate la Paris -Adrian Papahagi şi Toader Paleologu. Ca membru fondator PiMP ar fi trebuit să știe în ce se bagă, a construit alături de ”târfă”. Timp de luni de zile în scandalul ”demiterii lui Băsescu”, lumea a fost divizată pro și contra, au ajuns oamenii să se bată în familie, în loc să facă front comun la întreaga clasă politică.

În cabina de vot fiecare dintre noi va vota cum crede, alegând din ‘meniul zilei’, dar până atunci nu vom promova nici pe Johannis Klaus, nici pe Monica Macovei, doar ca să scăpăm de Victor Ponta, nici pe altcineva legat de toate aceste partide. Soluția nu este sa reacționăm la circul lor politic, soluția este sa facem ceea ce ne este la îndemână, să mutăm fiecare o caramidă, pentru a ajunge cumva în final la alternative reale, radical rupte de tot acest politicianism. Unii dintre noi, vor sprijini activ construirea unor alternative și vor susține pe cei care fac deja asta.

Despre Alex Imreh

0742669918
Acest articol a fost publicat în Pozitii Publice și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

7 răspunsuri la 4] Refuzăm să mai alegem ‘răul cel mai mic’, politicieni legați de actualele partide. Singura soluție este să promovăm alternative reale, radical rupte de actuala clasă politică.

  1. eugenstramaturaru zice:

    De acord cu tot ce-ati scris. Ce candidat pt Presedintie, cu sanse reale (peste 50%) propuneti, pt a-l sustine impreuna?
    Cat despre noua clasa politica, care spet din tot sufletul sa se formeze pana la viitoarele alegeri, cred ca ar trebui sa fim mai activi, mai agresivi (in sensul bun) pe net, media si in strada (sa explicam celor multi si neiinformati cele scrise in doctrina a3f cu care sunt in totalitate de acord). Trebuie stranse semnaturi pt noul partid, ales un lider si-o conducere provizorie. Acum e momentul, cand majoritatea este scarbita de actualele partide politice care si-au vazut doar interesul lor personal pe spinarea noastra. Trebuiesc co-optati intelectuali, tehnocrati, profesori, medici, profesionisti din toate domeniile si nu in ultimul rand, TINERII !!! Ei vor fii marea masa la alegerile viitoare. Suntem pregatiti?

  2. probabil vom ajunge la alternative reale… dar in cel putin cativa ani. ce facem pana atunci? 🙂

  3. dansaghin1 zice:

    fix pix, ce inseamna dupa voi „alternative reale”?! pana nu veti intelege ca sistemul e problema si nu oamenii veti tot da din colt in colt, din rau in mai rau….sistemul e putred si corupt si va crea doar oameni corupti si mincinosi…

  4. Alex Imreh zice:

    Dan Saghin: te rog citeste mai atent si vei vedea in multe locuri pe site ca se vorbeste despre solutii structurale. Evident ca daca nu se schimba sistemul orice alternativa pornita bine va fi corupta rapid. Poti citi aici de exemplu https://atreiaforta.wordpress.com/pro-contra/ :
    5# Pentru dezvoltare economică durabilă, pentru o economie cu conștiință. Pentru o proprietate asupra mijloacelor de producție, cât mai larg distribuită, contra politicilor actuale care servesc doar interesele oligarhiilor locale în simbioză cu oligarhiile globale. 1]Contra monopolurilor și a politicilor de maximizare cu orice preț a profiturilor. 2]Pentru firme mici și mijlocii românești, pentru o clasă mijlocie cît mai numeroasă. 3]Pentru forme de producție asociative. Promovăm modelul economic emilian, care realizează 45% din PIB-ul regiunii Emilia-Romagna, numit de unii Capitalism Molecular.

  5. Pingback: Exista o singură soluție reală, înlocuirea actualei clase politice pentru a redistribui cât mai larg puterea în economie, media și în politică. Cine, cum? Iată calculele. Podemos–se poate. | Alex Imreh

  6. Pingback: Există o singură soluție reală – înlocuirea actualei clase politice pentru a redistribui cât mai larg puterea în economie, media și în politică. Cu cine, cum? Iată calculele. Podemos–se poate. | Alex Imreh

  7. Pingback: Avem o singură problemă cu o singură soluție-înlocuirea clasei politice pentru a redistribui cât mai larg puterea în economie, media și în politică. Cu cine, cum? Iată calculele. Podemos? | a3f.ro

Lasă un comentariu