Partidul Verde – Franco Dan Frunzetti

Domnule Silviu Dumitru, domnule Ovidiu Iane, domnule Remus Cernea, stimati colegi,

In urma discutiei telefonice cu dl. Silviu Dumitru, Secretar Executiv al Partidului Verde, care a cerut sa imi clarific pozitia si motivele pentru care sunt impotriva initiativelor domnului Cernea, imi prezint argumentele in mod colegial, civilizat si cat se poate de logic. Sugerez colegilor care nu au o pozitie pro sau contra acestor argumente sa si-o expuna, iar celor care doresc sa demisioneze sau au demisionat deja din PV, sa se gandeasca de 2 ori la ce responsabilitati au fata de aceasta tara si acest partid. Daca aveti gandul cel bun asupra voastra sunteti puternici, caci adevarul va va face liberi.

1. In problema uniunii consensuale intre persoane de acelasi sex, consider ca este un prim pas spre un proiect amplu de acceptare cu drepturi depline civile a minoritatii gay, inclusiv adoptia de copii.
Familia romaneasca este alcatuita din mama si din tata, iar aceasta familie asigura echilibrul psihologic copiilor cuplului, conceputi in mod natural si nu artificial ca si plantele modificate genetic. Aceast echilibru este sacru si demonstrat de lucrari numeroase din psihologia si filozofia lumii! Homosexualitatea speciei umane este ceva impotriva naturii , este exceptie si nu regula, ca si exceptie trebuie tolerata dar nu incurajata. Homosexualitatea este impotriva firii si naturii noastre crestine, Dumnezeu este iertator dar nu este orb. Nu sunt de acord cu imixtiunea altor partide verzi europene in aceasta problema, este o problema nationala, in care PV la fel ca oricare alt partid national, are dreptul de a decide singur. Avand in vedere opinia covarsitoare a electoratului, aceasta intentie politica este cel putin chestionabila.

2. In problema finantarii cultelor, sunt de acord ca trebuie sa existe o discutie la nivelul societatii, dar si in sanul cultelor insesi, pentru o reorientare moderna a veniturilor si cheltuielior acestor institutii de baza ale poporului roman. Sa nu uitam ca biserica noastra nu a comis atrocitati asupra nimanui si merita tot respectul si consideratia noastra pentru indrumarea noastra in momente de grea incercare pentru fiecare. Sunt ferm convins ca aceste culte se vor reorienta in curand cu mai multa fermitate pe acte de caritate in domeniul sanatatii, invatamantului, protectiei sociale si al mediului, pentru a arata ca pot gestiona judicios fondurile pe care le detin, genereaza sau primesc. Sa nu uitam cu Biserica apara societatea barladeana de ecocidul ce i se pregateste. La Barlad, Biserica a fost unul dintre factorii determinanti, ai iesirii a 8000 de oameni in strada, deci din punct de vedere al strategiei politice este un gest total neinspirat in momentul de fata.

3. In problema actiunilor de mediu, consider ca activismul de mediu sub auspiciile aliantei cu PSD nu este unul eficient, la fel cum consider ca si cel din PER sub auspiciile PDL este la fel de ineficient. Aceste partide PV, PER au fost infiltrate si manipulate intr-un mod imoral de catre potentantii politci ai momentului, in speranta ca aceste partide nu vor fi coloana vertebrala politica a electoratului ecologist. Acest electorat educat si fara interese oneroase, nu este asa de usor de maniplat precum cred unii, iar miscarile societatii civile din toata tara impotriva exploatarii gazelor de sist, impotriva taierii fondului forestier, impotriva exploatarii de la Rosia Montana, impotriva microhidrocentraleleor construite dupa ureche si multor altor abuzuri, dovedesc cu varf si indesat ca acest electorat are un mare potential civic si politic.

Votul domnulor Cernea si Iane in parlament pro organisme modificate genetic sunt o gresala de neiertat si consider ca acesti domni ar trebui sa isi dea demisia din Partidul Verde. Numerosi dintre noi au diferite meserii in care daca gresim suntem trasi la raspundere sau avem bunul simt sa ne recunoastem limitarile, erorile. Un doctor competent nu poate opera altceva decat ce trebuie, un avocat nu poate cere condamnarea clientului sau, un farmacist nu poate sa serveasca otrava unui pacient. Nici un parlamentar ecologist nu poate gresi intr-un mod atat de grosolan. Nu sunt singurul care va aduc aceste probleme in atentie, alaturi de mine sunt nenumerosi colegi de partid cat si activisti de mediu din toata tara (a se vedea pleiada de comentarii de pe paginile dvs. de socializare, ultima filmare de pe 4 Aprilie de la Bucuresti a domnului Cernea fata in fata cu activistii adevarati), care va cer demisia de onoare si reconsiderarea pozitiilor dvs.

Acceptam lupta de argumente si nu manipularile personale sub masca civilizatiei, in spatele careia se afla lipsa de transparenta si dialog. Dl. Cernea si conducerea actuala, parasita de membrii marcanti de o calitate intelectuala neta, conducere numita arbitrar, in urma unor procese in care justitia isi va spune cuvantul, nu a consultat membrii filialelor PV din tara in mod democratic, multi membrii nu sunt de acord cu opiniile dumnealor. Problema a depasit limitele de discutie din interiorul partidului, fiind o problema care este de interes general, pentru ca este vorba de oameni care au depus eforturi reale pentru a promova doctrina ecologica si nu accepta sa fie compromisi intelectual si moral.

Cu colegialitate,
Franco Frunzetti,
Vice Presedinte al filialei PV a orasului Iasi
Mentionez ca este un punct de vedere strict personal si il supun atentiei colegilor mei de partid dar si opiniei publice.

Despre Alex Imreh

http://www.aleximreh.ro http://www.facebook.com/alex.imreh 0742-669918
Acest articol a fost publicat în Politichia și etichetat , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s