Refuzăm cardul de sănătate!

10.11.2014Noi, Alex ImrehDaniela Serban, Flavian GrădeanuOctavian TabacGeorge Silvestrovici, Marius Rusu, Valea Bogdan, Alexandru Ionut ClapaMonica Popovici, Mihai VajuVioleta Ioana Prandea, Casian Balabasciuc, Aura Mircea, Emil Marian, Cristiana Dumitrescu, Andrei Alexandrov, Cristina Nicolae Saillard, Arthur Hiripan, Radu Retezanu, membri ai grupului informal a3f,
împreună cu  Ionuț TrandafirescuIoan AndoniAlexandru V.Dan, Cristina Neagu,  Radu Iulian, Mihaela Diaconu, Ciugudean Mircea, Iuliu-Gheorghe Tampa, Camelia CuciureanuGabriel Tora, Andrei Miftode, Furtuna Nicolae, Simina Dimcea, familia CusturaFlorina Ilie, Ungureanu ConstantinBogdan Sava,  Carmen BabiaFelicia Csernik / Luduș, Iustina Bacosca / Piatra Neamț, Radu Alexandru Nicolae
* Simona Niculescu / AtitudinePublică.ro
* Vasile Lăiu, protopopul Bârladului
* gen.rez. Neculai Rotaru din partea Gupului de Inițiativă a Soc.Civila Bârlad
* Irina Bazon din partea Alianței pentru Demnitate Natională
* Carmen-Elena Chirilă Păduraru
* Harry Tavitian – jazz la înălțime
* Stelian CrăciunCedryk
Ioan Gurgu / Editura Predania
Laurenţiu Dumitru
Valentin Roman presedinte Asociatia Vatra Daciei
* Hetti Benedek din partea Grupul de Intervenție Civică Brașov
Apostol Doru  activist de mediu din Sibiu
Popovici Sorin un apicultor din Vaslui 
* Alexandra Teodor și Grupului Informal Cluj AntiFrack
Ioan Savu din Timișoara
Octaviana Marincas – de la Universitatea de Arte „George Enescu” Iasi
Gaje Sorin Maramureș, dosarul Groși
* Cristi Irimia editor coordonator vranceamedia.ro
* Răzvan Vastea din partea Asociației Basarabii
Peter Vasile Czompaziarist independent Baia-Mare
* Lucian Cornianu – Asociaţia pentru Cultură şi Educaţie „Sfântul Daniil Sihastrul”
* Ionela Mindroaca – Augsburg, Germania
* Minodora Hrimiuc – Tinta Noastra, Sanatatea – 25.01.2013, 14.10.2014

refuzăm cardul de sănătate!

Chemăm alte persoane, grupuri civice, asociatii, să refuze cardul de sănătate, să susțină alături de noi poziția din Memoriul Petru Vodă. În campania anti-cip din 2009 inițiată de Arhimandritului Justin Pârvu  s-au strâns în doar șase luni, cu mari eforturi din partea multor oameni,  aproape 1.000.000 de semnături, care au fost depuse în 17.09.09, prin întimpinarea oficială facută de mănăstirea Petru-Vodă, înregistrată sub numarul 18.720, la Registratura Generală a Administratiei Prezidentiale.

Puteți chema și aici >> event Facebook <<

Călugării şi măicuţele de la următoarele mănăstiri  au refuzat să intre în posesia cardurilor de sănătate:  Paltin Petru-Vodă și Petru-Vodă Deal, Putna, Sihăstria Putnei, Suceviţa, Buda şi Moldoviţa, Dobru/jd.Neamț.
7.11.14 – Mihai-Andrei Aldea
Poziția mea față de Cardul de Sănătate este aceeași cu cea exprimată de Mănăstirea Paltin – Petru Vodă:

Prin acest memoriu noi, obştea Sfintei Mânăstiri Paltin – Petru Vodă respingem cardurile de sănătate în temeiul următoarelor motive:

1. Toate documentele pentru „Dosarul Electronic de Sănătate” (DES) arată că acceptarea cardului de sănătate se face prin acordul persoanei asigurate. În virtutea dreptului nostru de cetăţeni refuzăm să ne dăm acordul pentru acest card.

2. Toate documentele pentru DES arată că există posibilitatea legală a autentificării pacientului pe baza codului numeric personal (CNP) sau a codului de asigurat. Ca urmare cardul de sănătate nu este necesar în mod real pentru funcţionalitatea sistemului DES. Din punctul nostru de vedere cardul de sănătate se prezintă în clipa de faţă ca o formă de fraudare a cetăţenilor români, prin una din cele două variante prezentate mai jos, ori prin amândouă.

3. Respingerea de către noi a cardului de sănătate este în primul rând un protest al nostru faţă de sistemul de supraveghere electronică generală din România! Acest sistem încalcă libertatea persoanei şi drepturile cetăţeneşti şi este similar ideologic sistemelor de supraveghere ale statelor totalitare. Hitler, Stalin sau Horthy ar fi fost fericiţi să dispună de o asemenea putere asupra cetăţenilor, de asemenea mijloace de supraveghere ce distrug orice intimitate a persoanei şi o transformă în individ controlat de autorităţi. Diferenţa tehnologică între tatuajele şi filtrele organizate de nazişti sau bolşevici şi sistemul actual de supraveghere electronică se suprapune peste aceeaşi patologie a controlului total asupra cetăţenilor.

4. Trebuie arătat că înfiinţarea DES încalcă legea protecţiei datelor personale şi constituie un abuz extrem de grav faţă de intimitatea cetăţenilor români. În fapt, putem spune, fără a exagera, că se constituie într-un act de trădare naţională. Existenţa unei baze de date online cu toate informaţiile despre starea de sănătate a cetăţenilor României echivalează cu oferirea acestor informaţii oricărui stat străin, oricărei puteri străine. Doar un om total lipsit de discernământ – medical vorbind! – poate cred că o asemenea bază de date poate fi securizată real, câtă vreme nu au putut obţine o asemenea securizare, instituţii mult mai competente decât autorităţile române. Autorităţi care, chiar în această campanie electorală, au fost descrise de către parlamentari, foşti parlamentari şi alţi politicieni de frunte ca fiind incapabile şi corupte! Cum s-ar putea avea încredere în autorităţile a căror corectitudine şi competenţă este negată chiar de către cei care le conduc? Este de amintit faptul că elevi de liceu din România şi alte ţări au spart firewall-urile unor organizaţii de mare prestigiu ca NASA ori NATO. Este de amintit că ţări ca Marea Britanie sau Japonia au înregistrat pierderi de informaţii din bazele lor de date, uneori la dimensiuni uriaşe. Este de amintit că informaţiile medicale ale unei ţări au o uriaşă importanţă strategică şi dezvăluie nenumărate puncte vulnerabile atât ale unor persoane importante, cât şi ale populaţiei în general. Mai mult, datele medicale ale populaţiei sunt de maxim interes pentru corporaţii farmaceutice şi alte organizaţii medicale, pentru grupările ce se ocupă cu traficul de organe, traficul de droguri, traficul de medicamente etc. În faţa unui asemenea bloc de interese este evident că potenţialul real de securizare al DES este practic nul. Simplul fapt că DES enumeră de la punctul 1.1 (Descrierea generală a sistemului) nu mai puţin de 5 (cinci) categorii de persoane care pot accesa sistemul (medici, pacienţi, CNAS, „instituţii medicale” şi Ministerul Sănătăţii) arată că breşele prin care informaţiile medicale pot să se scurgă spre terţi au fost deja create. Lăsând la o parte problemele generale de corupţie şi securitate ale României, observăm uşor că o organizaţie interesată, poate oricând folosi ca paravan statutul de „instituţie medicală” spre a ajunge în posesia dosarelor electronice. Este evident că aceste informaţii, publice, sunt binecunoscute specialiştilor, ceea ce înseamnă că autorităţile au expus conştient ţara unei vulnerabilităţi fără precedent. Faţă de care protestăm prin respingerea cardurilor de sănătate şi prin memoriul de faţă!

5. Respingerea de către noi a cardului de sănătate este de asemenea un protest faţă de corupţia arogantă şi nemărginită a clasei politice, corupţie care produce înrobirea totală a celorlalte clase sociale şi distrugerea tuturor libertăţilor şi valorilor naţionale şi cetăţeneşti. Din acest punct de vedere este mai mult decât evidentă inutilitatea cardului de sănătate pentru un sistem onest! Datele medicale din acest card nu pot fi accesate în caz de urgenţă, deoarece într-un asemenea caz posesorul nu mai poate spune parola cardului. Dacă medicii pot trece totuşi de parolă, cardul devine o primejdie directă pentru purtător, putând fi uşor accesat de oricine are puţine cunoştinţe tehnice. Mai mult, câtă vreme există DES ca sistem centralizat de date medicale ce poate fi accesat de către orice medic pe baza CNP-ului sau codului de asigurat, cardul de sănătate devine perfect inutil, medicul putând oricând obţine prin internet – prin cablu sau wireless – informaţii mult mai bogate şi mult mai complete decât cele câteva care pot fi înscrise pe card. Cardul este astfel un obiect cu totul inutil cetăţeanului! Cardul este de fapt o fraudă având două scopuri posibile, eventual simultan: (a) obţinerea unor profituri necinstite de la bugetul de stat de către politicienii şi funcţionarii care implementează sistemul şi de firma/firmele producătoare (şi de întreţinere) şi (b) vulnerabilizarea cetăţenilor faţă de sistemul de supraveghere (prin obişnuirea lui cu actele şi controalele electronice).

6. Respingem cardul de sănătate deoarece introducerea lui reprezintă o fariseică batjocorire a libertăţilor cetăţeneşti. În documentele DES revine de mai multe ori afirmaţia „acord”. Acord pentru activarea cardului, acord pentru organizarea dosarului, acord pentru date suplimentare înscrise pe card… S-ar părea că totul se face cu acordul cetăţeanului, dar apoi se spune că în lipsa cardului de sănătate „nu puteţi primi servicii medicale plătite de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, cu excepţia urgenţelor medico-chirurgicale!”. Această ultimă afirmaţie constituie un şantaj având ca miză chiar sănătatea şi viaţa asiguratului care, chiar dacă plăteşte asigurările de sănătate nu poate beneficia de ele decât prin acceptarea cardului de sănătate… cu acordul său exprimat în scris! Se merge chiar până la a-l sili pe asigurat să declare că „a fost informat corect, complet şi accesibil ca limbaj privitor la diagnosticele, datele medicale care doresc a fi înscrise pe cipul cardului”. Desigur, fără a avea nicio alternativă la această declaraţie! Asemănarea cu sistemele nazist sau comunist este profundă, izbitoare şi revoltătoare! Şi acolo cetăţeanul trebuia să îşi „declare liber” adeziunea la sistem şi admiraţia faţă de Hitler, Stalin, Pol Pot etc, în caz contrar fiind, de asemenea, supus unor consecinţe directe care îi afectau sănătatea şi viaţa.

7. Este de observat că imensa majoritate a avantajelor DES, aşa cum sunt descrise ele în „Dosarul Electronic de Sănătate – informaţii generale –” sunt false, contradictorii şi exprimate într-un limbaj strict publicitar, lipsit de substanţă şi coerenţă. Pretenţia de „limitare a accesului la datele medicale” este strict publicitară, câtă vreme numărul căilor de acces este extrem de mare, după cum se vede chiar din posibilităţile de accesare exprimate în paragraful „…accesul îmbunătăţit la servicii, într-un mod securizat”. Oricine a lucrat într-o instituţie ştie cât de securizat este un calculator sau un program la care trebuie să apeleze frecvent mulţi operatori. În acest caz, foarte mulţi operatori. Inclusiv sub forma de „colaborare şi consultare a datelor clinice în timp real”, adică printr-o conexiune activă la internet cu securitate reală zero (singurele baze de date relativ sigure sunt cele la care nu se poate ajunge online). Alt exemplu de falsitate şi exprimare strict publicitară – spre a nu o numi înşelătorie – este „avantajul” exprimat prin „reducerea numărului de reexaminări, ale unui pacient, care nu sunt necesare”. Este evident că starea unui pacient se poate schimba foarte rapid şi orice medic responsabil va efectua reexaminări la fiecare revedere a pacientului şi chiar în condiţiile în care acesta a fost recent examinat de alt medic. Afirmaţia este goală de sens şi, din punct de vedere medical, îndeamnă la o superficialitate a tratării pacienţilor ce pune în primejdie viaţa acestora. Sunt doar câteva exemple din multele care arată că DES este un proiect implementat exclusiv din interese incorecte. Drept pentru care protestăm împotriva lui şi îl respingem.

8. Un punct extrem de grav îl constituie uşurinţa cu care se pot modifica unele date din DES, inclusiv acordul pentru donarea de organe. Deşi se pretinde că asemenea modificări trebuie făcute cu acordul scris al asiguratului, în realitate nu există mijloc de verificare a existenţei acordului scris! Altfel spus, dacă cineva modifică dosarul orice medic sau instituţie care îl accesează are obligaţia legală să se conformeze dosarului electronic, fără a putea verifica autentificările scrise. Există aici o dilemă a autorităţilor peste care nu se poate trece: ori se dă un nivel ridicat de prioritate documentelor scrise şi atunci dosarul electronic devine inutil, ori se dă prioritate dosarului electronic şi modificările incorecte devin atotputernice! În forma de faţă orice hacker poate bifa opţiunea „Pacientul este de acord cu donarea” şi persoana devine client pentru traficul de organe. Persoana putând fi copilul oricărui cetăţean, fratele, sora, ruda sau prietenul oricăruia dintre noi. Zilnic dispar copii fără urmă, nemaifiind găsiţi vreodată. Zilnic sunt jafuri pentru valori de câţiva dolari. Ori, în funcţie de grupa sanguină şi alte caracteristici valoarea organelor interne ale unui copil sau adult – de la inimă sau rinichi la măduvă sau sânge – poate trece pe piaţa neagră a traficului de organe şi peste suma 500.000 de dolari. Angajarea unui hacker, găsirea şi, dacă e nevoie, modificarea unui dosar, şi răpirea unei persoane se amortizează rapid cu sume mult mai mici. Prin urmare, în loc să protejeze asiguratul şi să îi dea şanse mai bune de sănătate şi de viaţă, DES îl expune pe asigurat transformându-l în ţintă. Fapt pentru care protestăm faţă de acest sistem şi îl respingem.

9. Precizăm în final că am trecut peste multe alte aspecte negative ale DES, cardului de sănătate şi documentelor însoţitoare, ale felului în care acestea au fost realizate şi impuse cetăţenilor români. Şi încheiem prin a vă reaminti poziţia duhovnicului nostru, de veşnică amintire, Părintele Justin Pârvu. Părintele Justin Pârvu, erou al rezistenţei împotriva sistemului totalitarist bolşevic, a văzut zorii unui alt sistem totalitarist, manifestat în primul rând prin eforturile uriaşe de îndosariere electronică şi supraveghere electronică a cetăţeanului. Având experienţa unui sistem totalitarist şi înţelegând viclenia „paşilor mărunţi” prin care asemenea sisteme s-au instalat în multe ţări de-a lungul istorie, Părintele Justin Pârvu s-a ridicat la luptă şi împotriva noului sistem.

Prima chemare din 7.11.2014, alte argumente și informații juridice aici >> Cardul de sănătate cu microcip este un abuz şi comportă riscuri enorme pe toate planurile. Cum refuzăm cardul?

Despre Alex Imreh

http://www.aleximreh.ro http://www.facebook.com/alex.imreh 0742-669918
Acest articol a fost publicat în 3. Proteste, acţiuni, Anti-cip și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

5 răspunsuri la Refuzăm cardul de sănătate!

  1. petru ceapa zice:

    Unde pot sa ma inscriu pentru ca am refuzat cardul de sanatate? Nici mort nu voi accepta cardul cu cip! Va multumesc!

  2. Bolek zice:

    Sistemul Globalist-Satanist sustinut de organizatii tip Banca Mondiala-Uniunea Europeana tinde spre subjugarea Totala Spirituala sii Fizica .

  3. vali zice:

    Ce trebuie sa fac in cazul in care a semnat altcineva la primire,dar cardul nu este inca activat?Pot sa-l distrug pur si simplu?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s