Tinerii Mânioși 14.01.2013: Programul de guvernare pute!

Mihnea Blidariu & Dumitru Cornel Vilcu la TV Trasilvania : transilvaniatube.ro/14701 ”Va rugăm să ne scuzați / Nu producem cît furați”.

Ovidiu Hurduzeu: Este pentru prima data in ultimii 20 de ani cand vad doi tineri care sa spuna articulat , „pe sticla”, adevarul despre Romania. Ei nu reprezinta „stanga”, cum se vor grabi multi sa-i catalogheze, ci fenomenul de maturizare a opozitiei civice si politice in Romania. Precum ei, avem tineri cu o constiinta civica si politica ridicata si la dreapta si la centru, nu numai la stanga. Este imperios necesar ca ei sa lase la o parte diferentele care-i separa. Sa-si dea mana si sa se coordoneze in actiunile de salvare a Romaniei. ACUM!

Event la Cluj: Suntem cetăţeni, ca şi tine, tineri, vârstnici, studenţi, oameni ai muncii, şomeri. Am ieşit în stradă în ianuarie şi februarie 2012 nu doar pentru a schimba un preşedinte-jucător, ci mai ales pentru o reformă profundă a clasei politice şi pentru o guvernare în interesul fiecăruia dintre noi. 

Însă, noul program de guvernare prevede : 0un nou acord de împrumut cu FMI şi continuarea îndatorării României. Cine va plăti această datorie? Noi, cetăţenii.

măsuri pentru comasarea terenurilor şi reducerea numărului de ferme. Adică dispariţia ţăranilor.

modificarea Legii Minelor 85/2003, pentru a simplifica procedura de autorizare a proiectelor miniere în favoarea corporaţiilor străine. Adică încălcarea dreptului la proprietate şi exproprierea forţată a oamenilor care nu vor să plece din Roşia Montană, Certej, Băişoara şi zeci de alte sate de munte.

1– un interes mai mare acordat exploatării gazelor de şist. Metoda fracţionării hidraulice va distruge ireversibil pământul şi sursa de apă potabilă în judeţele Bihor, Arad, Timiş, Vaslui, Bacău, Tulcea şi Constanţa.

– continuarea, cu NATO, a operaţiunilor militare în Afganistan. Ocuparea Irakului şi Afganistanului, ai căror cetăţeni nu ne-au făcut rău niciodată, a costat contribuabilii români 800 de milioane de dolari, în ultimii 7 ani.

adoptarea noului Cod al Muncii, liberalizarea pieţei muncii. Adică imposibilitatea de a face greva, restrângerea drepturilor angajaţilor în raport cu angajatorii.

– privatizarea sistemului de sănătate şi scoaterea din responsabilitatea bugetului de stat a programului de 3oncologie, acesta urmând să fie finanţat din bugetul de asigurări, ca orice altă boală. Unul din principalele motive pentru care oamenii au iesit în stradă în ianuarie şi februarie 2012 este abordat tocmai de cei care au “beneficiat” de pe urma manifestaţiilor…

privatizarea căilor ferate. Căile ferate, ca şi apa, energia, resursele strategice, educaţia, sănătatea sau cultura, sunt bunuri comune ce aparţin şi folosesc tuturor. Ele nu pot fi vândute, spre exploatare, unui grup restrâns de persoane!

Acestea sunt doar câteva din probleme. Nu sunt măsuri în interesul cetăţenilor. Ele servesc doar corporaţiilor multinaţionale şi clasei politice.

Ne declarăm împotriva acestor măsuri şi credem că: PROGRAMUL DE GUVERNARE PUTE!Nu ne 2mai putem aştepta la o schimbare în bine fără să luăm atitudine.

Veniţi Luni, 14 ianuarie, ora 18.00, în fata sediilor PSD, PNL şi PDL, Bulevardul Eroilor, ca să ne reactivăm, să ne sfătuim, să ne manifestăm nemulţumirile. 

Refuzăm măsurile propuse de actuala guvernare şi cerem renunţarea la ele! Refuzăm în continuare incompetenţa din guvernarea României! Vrem politici pentru cetăţeni, pentru TINE, nu pentru baroni locali, politicieni corupţi, FMI, Banca Mondială sau corporaţii!

http://adevarul.ro/locale/cluj-napoca/fotovideo-tinerii-maniosi-cluj-protesteaza-programul-guvernare-pute-1_50f45e9e56a0a6567e83366a/index.html

Event la Timisoara: Suntem o societate care încercăm să ne definim nu doar prin ceea ce creem, dar şi prin ceea ce refuzăm să distrugem. Acum un an, începând cu ianuarie am ieşit în stradă tineri, pensionari, studenţi, oameni ai muncii, şomeri pentru a milita pentru două lucruri: schimbarea unui preşedinte – jucător şi, în special, pentru o reformă profundă a clasei politice cu o guvernare politică pentru noi, cetăţenii. 

Nedorind a fi spectatori ai propriului nostru declin şi adânc sideraţi de perspectivele ce se FSNcreionează prin “Programul de Guvernare 2013-2016”, trebuie să luăm atitudine asupra următoarelor inepţii declarate ca “dorinţe”:

– îşi doresc noi acorduri şi noi împrumuturi de la FMI ori alte organisme financiare ce să continue jugul îndatoririi! Plătitori? Vom fi tot noi, oamenii de rând, prin taxe noi sau mărite şi biruri suplimentare.

– îşi doresc reducerea numărului de ferme mici luând în calcul măsuri pentru comasarea terenurilor cu potenţial agricol? Ei intenţionează să favorizeze marii latifundiari corporatişti în dauna tăranilor, care, vor falimenta fără doar şi poate.

– îşi doresc modificarea legii minelor 85/2003 în scopul simplificării procedurii de rosiamontanaautorizare a proiectelor miniere în folosul vulturilor corporatişti oportunişti străini. Adică, vor exproprieri forţate mai rapide, cu încălcarea prerogativelor drepturilor de proprietate ale oamenilor din Roşia Montana, Certeju de Sus, Băişoara şi alte localităţi montane.

– îşi doresc un sistem de educaţie slab, neeficient, haotic convinşi fiind că omul needucat nu va putea raţiona împotriva lor, lipsindu-i contraargumente raţionale, logice şi motivate şi astfel, contra–reacţia populaţiei asuprite ar fi mult diminuată!

– îşi doresc exploatarea resurselor naturale ca ultimă variantă declarată a incompetenţei lor de a concepe o redresare economică viabilă. Un exemplu de “prioritate” inovatoare este Anti Frackcel cu metoda fracţionarii hidraulice a gazelor de şist, care va distruge iremediabil apa poatbilă şi mediul din judeţele Timiş, Arad, Bihor, Vaslui, Bacău, Tulcea şi Constanţa.

– îşi doresc participare la războaie străine logicii, prin continuarea operaţiunilor militare NATO din teatre de război deschise de nevoi şi cauze străine nouă: Afganistan, Irak şi în curând poate Iran – motivând loialitate faţă de parteneri.

– îşi doresc din nou, revizuirea Codului Muncii pentru liberalizarea pietei muncii, însă mult în defavoarea clasei muncitoare. Adică fără dreptul de a ne exprima nemulţumirile ori păsurile şi cu restrângerea drepturilor angajatilor raportat la patroni.

– îşi doresc privatizarea Sistemului de Sănătate! Adică, declârandu-şi incompetenţa, ei cedează sănătatea unor privaţi care nu vor urmări cu prioritate asigurarea serviciilor de actasănătate de calitate ci îşi vor urmări doar interesele financiare proprii. Unul din motivele principale care a scos lumea în stradă acum un an, sănătatea şi viaţa este în acest mod abordată tocmai de ei, de USL – “beneficiarii” manifestaţiilor populare.

– îşi doresc privatizări şi redresare economică? Poveşti! Ei de fapt, continuă perfid “poveştile de success în afaceri ale băieţilor deştepţi”: şi-au acumulat averi uriaşe acei directori aleşi apoi ei au finanţat politica, iar acum a venit răsplata: un numar suplimentat de locuri în parlament: 588! Cele mai bune slujbe din ţară pentru următorii 4 ani.

Aici avem doar câteva din problemele Guvernului Ponta II, teme şi dorinţe proprii lor, nu în interesul cetăţenilor. Idei ce le servesc doar lor politicienilor!Acum, la fix un an de la episodul regretabil cu dr.Raed Arafat cand sănătatea ne-a scos in străzi să ne spunem păsul, constatăm cu amar că:PROGRAMUL DE GUVERNARE PUTE!

Asa că LUNI 14 IANUARIE 2013 orele 18:00 vă aşteptăm la acţiune culturală – o mică piesă de teatru tematică. Simbolică. Pentru că vrem să atenţionăm politicienii că EXISTĂM şi ne dăm seama că ceea ce fac ei PUTE!

Despre Alex Imreh

0742669918
Acest articol a fost publicat în 3. Proteste, acţiuni, Alburnus Maior și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Tinerii Mânioși 14.01.2013: Programul de guvernare pute!

  1. Honcu Maria zice:

    Eu cred ca actiuni de genul asta trebuie desfasurate in fiecare oras si sat de ce nu al Romaniei,pentru ca ASA NU SE MAI POATE!

Lasă un comentariu