Simona Niculescu – Chem din toate forțele mele la o nesupunere civică generală. Manifestul de la Băiculești.

Secretul tiraniei este următorul : nici un tiran nu este apărat de armata lui, ci de câțiva corupți care stau în jurul lui îmbogățindu-se. Corupții din jurul tiranului își fac și ei un cerc mai larg de corupți pe care îi lasă să fure, care la rândul lor găsesc alți acoliți. Așa ajung să domine o țară, prin dorința celor asupriți să intre la rândul lor în cercul celor corupți, pentru a se putea îmbogăți la rândul lor. Ne lăsăm jefuiți de majoritatea veniturilor noastre, trăim de parcă nimic nu ar mai fi al nostru. Chem din toate forțele mele la o nesupunere civică generală, a tuturor celor ce nu se mai recunosc în acest sistem ticăloșit. Nesupunerea civică se manifestă cu succes în Franța de ani buni. Țăranii opuși cultivării câmpurilor cu organisme modificate genetic se strâng anual cu mic cu mare și seceră tot, dând foc recoltelor marilor companii care folosesc OMG-uri. Au ajuns să facă ei înșiși constat de executor judecătoresc care atestă prezența lor și să se roage de Parchet să-i urmărescă pentru acest lucru. Ceea ce procurorii francezi nu mai fac, după o decizie de justiție răsunătoare ce recunoaște dreptul oricărui om de a nu respecta legea când se află în stare de necesitate, în stare de rezistență împotriva opresiunii, în concordanță cu Declarația drepturilor omului din 1789. Revoluția aparține unei minorități ce nu cunoaște descurajarea. Dacă înaintez, urmaţi-mă; dacă mor, răzbunaţi-mă; dacă dau înapoi, omorâţi-mă. << gandeste.org/gigantul-cu-picioare-de-lut.

A sosit timpul să opunem unei poezii devastatoare, forța unei poezii creative. Când nu a sosit momentul – este prea devreme, când a trecut momentul – este prea târziu enunță o veche zicală. Să vedem așadar dece a sosit momentul.
Asistăm de ceva vreme la un fenomen foarte interesant : oameni cunoscuți pentru colaborarea cu puterea -fostă sau actuală- se revoltă prin presă (scrisă, audio-vizuală) sau pe rețelele de socializare, îndemnându-ne care mai de care să luăm armele, să demonstrăm, să dăm jos toată clasa politică în ansamblu, deoarece -zic ei- așa nu se mai poate. Ba unele site-uri chiar neîndeamnă la război civil, și dacă nu știm exact cum să procedăm, se oferă să ne învețe să tragem cu AKM-ul și niscavai tehnici de gherilă urbană contra unei sume cochete, care nu include cazarea, masa și muniția(!). Deseori uită acești indignați de ultimă oră, că și-au pus toată dialectica și credibilitatea în slujba dușmanilor pentru ca aceștia să fie aleși, iar când li se amintește, urmează o pauză stânjenită. Dar mai ales acești intelectuali revoltați strălucesc prin absența lor de la aceste manifestații pe care le încurajează. Ce-i drept, băile de mulțime nu mai constituie o destinație fără risc pentru figurile publice mioritice, de când iarna trecută au fost alungați pe rând mai toți politicienii, și cu mare trudă extrași dintre manifestanți de către polițiști cu scuturi și bastoane. Întrebarea este logică : cum de aceste răbufniri cu grijă controlate sunt tolerate într-o presă românească în mare parte aservită ? Cui ar servi o mini-revoltă care ar fi brutal reprimată pe modelul experimentat la Pungești? Trist celebra „zonă de siguranță națională” nu poate încă, după text, restrânge drepturile noastre cetățenești, dar precum am constatat nimeni nu citește textele, iar guvernul nostru democrat ar putea lua o ordonanță de urgență „asumându-și răspunderea” care să mai prevadă și obligarea noastră de a ne deplasa la magazin pe rând, în șir indian sau câte doi, ținându-ne de mână.

Atacul asupra neamului românesc a atins apogeul în cursul anului 2013. Toamna românească, cu Roșia Montană, concesionarea a 70% din teritoriu pentru explorarea și exploatarea ilegală a gazelor de șist, auto-amnistierea corupților la nivel înalt, violențele jandarmilor asupra Pungeștenilor, vânzarea pământurilor românești ne-au făcut cunoscuți într-un fel mai trist întregii lumi, decât fărădelegile rromilor de peste hotare în ultimii 24 de ani. Parlamentul nostru supradimensionat s-a și văzut premiat internațional precum coruptul anului, depășind în punctaj traficanții exotici de arme sau droguri. Moral ar fi ca și susținătorilor fostului sau actualului regim să le fie acum rușine de rușinea lor, defaptul că au cauționat indivizii sperjuri ce și-au uitat promisiunile electorale cu o uimitoare rapiditate. Dar să nu ne grăbim cu concluziile, să nu-i bănuim că ar asculta de reflexul rozătoarelor în fața scufundării iminente. Or fi și ei sincer revoltați de măcar una dintre aceste trădări, dacă nu de toate, cine știe ?

Drojdia de proastă calitate prin care se încercă creșterea forțată a nemulțumirii noastre nu ne influențează. Românul este pașnic prin fire, dar hotărât în acțiune, istoria ne-a demonstrat-o cu prisosință. Nu vom pune mâna pe arme, nici nu avem de fapt, dar vom etala disprețul nostru față de toată clasa politică în văzul lumii. Nu vom da în clocot, îi vom umili și ostraciza. Sfidarea noastră a tuturor nu este posibilă decât prin impasibilitatea poporului român, și ideea repetată până la nivel pavlovian că nu ne putem uni. Vestea proastă pentru ei este că ne-am unit, și că suntem mai mulți decât cred ei. Dacă fiecare ne vom comporta față de infractorii care ne conduc în același mod în care EI se comportă față de noi -precum dușmanii- se vor cere ei afară. Arătați-le cu toții că în țara NOASTRĂ, nu A LOR, râul, ramul, codrul nu le mai sunt prieteni !

Doctori, nu-i mai îngrijiți, lăsați-i pe hol până veți fi terminat de consultat ultima bătrânică săracă! Infirmiere, pansați-i când se împușcă în ganglion numai după ce veți fi îngrijit ultimul amărât rămas fără locuință! Avocați, nu-i mai apărați în dosarele lor de corupție, aveți prea mulți clienți, țara geme de atâta suferință! Grefieri, grăbiți termenele în dosarele lor penale! Judecători, acordați pedepsele maxime posibile, nu cele minime! Taximetriști, refuzați să-i transportați, arătați-le stația de metrou! Oameni de cultură, refuzați să apăreți alături de ei! Patroni de restaurante, refuzați să-i primiți în localurile dumneavoastră! Ospătari, refuzați să-i serviți la masă! Angajați ai băncilor, săriți la clientul următor când se prezintă vreun personaj corupt și cunoscut ca atare! Patroni de magazine, refuzați să le mai vindeți produsele voastre! Firme de catering, nu le mai livrați mâncarea comandată! Patroni de hoteluri, refuzați să-i mai primiți în stabilimentele dumneavoastră! Cameriste, nu le mai schimbați lenjeria! Ziariști, refuzați să mai scrieți despre ei! Cititori ai presei, boicotați sistematic orice publicație ce încearcă să justifice comportamentul vânduților! Cameramani, filmați-i doar în ipostaze dezagreabile, cu degetele în nas! Funcționari de stat, nu le mai virați salariile indecente decât cu mare întârziere sau rătăciți ordinele prin sertare! Polițiști, când îi întâlniți, amendați-i sub orice pretext! Măturători, nu mai măturați în fața vilelor lor! Gunoieri, refuzați să le mai ridicați gunoiul! Menajere, când le faceți curat prin case, băgați-le murdăria pe sub covoare! Și mai ales cu toții spuneți-le de ce refuzați să îi serviți! Consumatori ai televiziunii aservite, închideți televizorul sau urmăriți timp de o lună numai posturi românești sau străine în care acești dușmani ai noștri nu au acces!

Demonstrațiile în stradă pot arăta voința poporului dacă nu sunt deturnate dediverși indivizi care au primit în dotare megafoane. Din păcate, protestele mustesc de îndrumători care se grăbesc să disperseze oamenii sincer revoltați când se adună prea mulți în fața vreunui minister sau al Guvernului sau, și mai grav, să provoce incidente ce au precum scop justificarea violențelor forțelor de ordine împotriva propriului popor.

Dacă înaintez, urmaţi-mă; dacă mor, răzbunaţi-mă; dacă dau înapoi, omorâţi-mă. Henri de la Rochejaquelein

Neregăsindu-mă în nici una din categoriile socio-profesionale mai sus descrise, și nici atât demonstrantă de profesie, personal am ales o luptă cu corupția omniprezentă mai pașnică, pe calea instanței. Refuz să mai dau vreun leu bugetului, având posibilitatea de a plăti impozitele. De pe acum voi mătura, voi vărui pomii, voi tricota pulovere în cuantumul taxelor datorate sau a amenzilor (dacă primesc cumva vreuna). Această acțiune a fost explicată în „Manifestul de la Băiculești”, nu voi reveni așadar asupra ei.

Voi rezuma însă gândirea unui tânăr de 19 ani ce scria în 1546 „Discursul sclaviei voluntare”, Étienne de la Boétie. Cu avântul tinereții, dar și cu virilitate, transcende secolele pentru a ne reaminti forța noastră și a ne arăta calea dezrobirii. Om fi noi aproape prostiți, dar suntem mulți !

Secretul tiraniei este următorul : nici un tiran nu este apărat de armata lui, ci de câțiva corupți care stau în jurul lui îmbogățindu-se. Corupții din jurul tiranului își fac și ei un cerc mai larg decorupți pe care îi lasă să fure, care la rândul lor găsesc alți acoliți. Așa ajung să domine o țară, prin dorința celor asupriți să intre la rândul lor încercul celor corupți, pentru a se putea îmbogăți la rândul lor. Armata nu  interzice intrarea în palat decât celor prost antrenați și nehotărâți, nicidecum oamenilor deciși și înarmați. Mai mulți împărați romani au fost uciși de către generalii lor decât cei care au fost apărați de aceeași soldați în caz de revolte.

Statul care a reușit devină dușmanul nostru prin tirania lui este extrem de fragil. Nu trebuie să-i facem ceva pentru a-l abate, trebuie doar nu-l mai susținem. Se va dezintegra dacă țara nu va mai consimți la sclavie. Țara nu trebuie facă nimic concret sau marcant pentru sine însăși, doar trebuie nu mai facă nimic împotriva ei. Dacă poporul nu mai contribuie cu nimic Statului, dacă nu îl mai ascultă, fără a da o lovitură, fără a ridica mâna, Statul se va usca precum o creangă rămasă fără sevă.

Continuă arătând cum popoarele sunt încrâncenate în durerea lor și oarbe binelui lor. Ne lăsăm jefuiți de majoritatea veniturilor noastre, ne înjumătățesc recoltele, ne fură din casele noastre mobilele strămoșilor noștri, ne lasă și fără case. Trăim de parcă nimic nu ar mai fi al nostru. Ajungem să ne bucurăm că ni se lasă mai puțin de jumătate din bunurilenoastre, din familiile noastre, din viețile noastre.

Revoluția aparține unei minorități ce nu cunoaște descurajarea. Jose Antonio Primo de Rivera Prin acțiuni concrete -sau prin refuzul unor acțiuni- putem avea o influență decisivă asupra soartei noastre.

Nesupunerea civică se manifestă cu succes în Franța de ani buni. Țăranii opuși cultivării câmpurilor cu organisme modificate genetic se strâng anual cu mic cu mare și seceră tot, dând foc recoltelor marilor companii care folosesc OMG-uri. Au ajuns facă ei înșiși constat de executor judecătoresc care atestă prezența lor și se roage de Parchet să-i urmărescă pentru acest lucru. Ceea ce procurorii francezi nu mai fac, după o decizie de justiție răsunătoare ce recunoaște dreptul oricărui om de a nu respecta legea când se află în stare de necesitate, în stare de rezistență împotriva opresiunii, în concordanță cu Declarația drepturilor omului din 1789.

Chem din toate forțele mele la o nesupunere civică generală, a tuturor celor ce nu se mai recunosc în acest sistem ticăloșit. Fiecare la nivelul său avem ocazia de a îngreuna misiunea asupritorilor noștri, plătiți din sudoarea frunții noastre, ce sunt însărcinați aplice pe noi românii. legi strâmbe și injuste. Cu un crez nestrămutat în puterea exemplului, sunt convinsă români sunt și jandarmii, și membrii administrației publice, care vor adopta un comportament demn în final, de voie sau de nevoie.

nu uităm Statul -acela mult hulit dar pe care fiecare îl susține- nu ar mai fi nimic fără supunerea noastră. Acea hidră nu trăiește și nu se hrănește DECÂT din cotizația noastră și din acceptarea tacită a tuturor matrapazlâcurilor făcute fără ca noi toți luăm o atitudine fermă.

Acesta este un apel la un război fără obiecte contondente, dar hotărât și total împotriva putreziciunii ce roade țara noastră de atâta amar de vreme, de aproape un sfert de secol. Fiecare, cu mic, cu mare trebuie să se opună acum ori niciodată, din toate forțele, cangrenei ce ne roade de când tineri au murit în 1989 absolut inutil. Acești copii s-au sacrificat pentru a permite unei camarille mai periculoase decât oricare dintre cele dinainte, să jefuiască fără opreliște țara noastră, sub privirea înțelegătoare și interesată a celor în care ne puneam speranțele, America sau Uniunea Europeană. Acum, acești tineri se întorc înmormânt, iar sângele lor ne apasă. Și dacă nici acum nu spunem într-o singură voce „Pe aici nu se mai trece”, blestemați vom fi, din neam în neam !

Autor: Simona Niculescu


Inițiativă legislativă cetățenească la Băiculești, Argeș: “La Deveselu vom avea scut antirachetă, iar la Băiculești, scut anti-taxe și amenzi”

Publicăm aici MANIFESTUL DE LA BĂICULEȘTI: “Pe data de 9 noiembrie 2013 ora 15,00, locuitorii comunei Băiculești se vor întruni la „Pensiunea MARA” pentru a discuta o inițiativă legislativă. Vor cere Consiliului Local să adopte o hotărâre prin care locuitorii comunei se vor putea achita de taxe, impozite sau amenzi prin bani sau prin MUNCĂ ÎN FOLOSUL COMUNITĂȚII. Pentru a obține acest cadru legislativ, trebuie să strângem semnăturile a 5% din locuitorii comunei cu drept de vot.

Comuna mai are surse de venit în afara impozitelor noastre (subvenții guvernamentale, buget județean) pe când NOI nu avem alte surse de venit, în special în aceste vremuri de intens șomaj. Suntem dispuși să tundem copaci, să măturăm străzile, să săpăm șanțuri, să dăm meditații, să facem contabilitate, dar cerem să ni se recunoască dreptul de A NU MAI DA BANI administrației. Munca noastră tot bani reprezintă. Reprezintă chiar bani foarte mulți, altfel „aleșii noștri” ar fi putut îngriji mediul nostru de trai, fără a plăti sume enorme și nejustificate pentru aceste gesturi simple pe care NOI suntem dispuși să le facem pentru bunăstarea tuturor. Dar în loc de a săpa șanțuri, de a face drumuri, de a curăța spațiile comune, banii se duc pe cheltuieli ce ne sunt absolut inutile.

În vremurile de tristă amintire, când veneau cu „funciirea” ne luau animalele, proviziile, hainele, DAR NU PROPRIETĂȚILE. Acum, după 23 de ani de jaf național, Statul execută silit locuințele oamenilor ce nu și-au plătit impozitul câțiva ani. Statul, care ar trebui să ne protejeze, ne aruncă în stradă pentru câteva sute de lei.

Noi, locuitorii comunei Băiculești SUNTEM DECIȘI să facem prin forțe proprii ceea ce administrația ar trebui să facă. DAR NU LE VOM MAI DA ȘI BANII NOȘTRI. FIINDCĂ :

ceea ce nu este interzis prin lege este PERMIS

– nu mai acceptăm CHELTUIALA ABERANTĂ a banului public, făcută în alte interese decât cele ale locuitorilor comunei

– scopul colectării taxelor locale este de a ne asigura NOUĂ un cadru de viață mai bun

– suntem hotărâți să participăm activ și să ne implicăm în SOARTA COMUNEI NOASTRE

– cunoaștem metodele legale și democratice prin care putem forța consiliul local să ne asculte și să decidă în beneficiul NOSTRU, nu al altora

– nu suntem rău-platnici, suntem dispuși să MUNCIM în folosul comunității noastre

– avem printre noi familii (locuitori) care nu dispun de venituri suficiente pentru un trai zilnic DECENT

– administrația publică a ajuns să EXECUTE SILIT locuințele cetățenilor acestei țări pentru datorii la impozite, ceea ce este inadmisibil (transformându-ne în vagabonzi în propria noastră țară)

– dacă „aleșii” noștri NU ȘTIU SĂ GESTIONEZE o comună, un oraș, o țară, nu este vina noastră, ci A LOR

– soluții pentru a crea locuri de muncă și a crea bunăstare EXISTĂ, dar nu sunt pe placul „aleșilor noștri” deoarece NU SE MAI POATE FURA daca se aplica acele soluții.

NE STRÂNGEM pe 9 noiembrie 2013 la „Pensiunea MARA”, ora 15,00, PENTRU A informa cetățenii comunei Băiculești asupra drepturilor lor cetățenești; PENTRU A strânge semnăturile necesare inițiativei legislative propuse; PENTRU A asculta explicațiile domnilor Primar; Vice-Primar, consilieri, pe care îi invităm ȘI pe această cale să dezbată aceste probleme alături de noi; PENTRU A asculta doleanțele locuitorilor comunei Băiculești, cu ocazia uneia dintre singurele reuniuni ce nu au scop electoral; PENTRU A găsi căile de a impune voința noastră dacă Consiliul Local nu este sensibil la argumentele noastre; PENTRU A redacta împreuna o cartă, ca exprimare a voinței noastre de a ne gospodări cinstit; PENTRU A ne descoperi împreună un viitor, în afara jocurilor politice DE CARE SUNTEM SĂTUI!” Marți 5 noiembrie va avea loc o conferință de presă în satul Valea Brazilor (comuna Băiculești), începând cu orele 14,00. Vă așteptăm alături de noi atât la conferința de presă cât la întrunirea din 9 noiembrie pentru prima inițiativă legislativă de acest gen.

Simona Niculescu, ințiator.

05 noiembrie 2013:  in cadrul emisiunii Nasul de la Nasul TV, Radu Moraru a avut-o invitata pe Simona Niculescu, coordonatoarea initiativei legislative a cetatenilor din Baiculesti, Arges. Puteti urmari aici inregistrarea.

Despre Alex Imreh

0742669918
Acest articol a fost publicat în 0. Atitudini, 4. Propuneri și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

5 răspunsuri la Simona Niculescu – Chem din toate forțele mele la o nesupunere civică generală. Manifestul de la Băiculești.

  1. Max zice:

    Pentru cei care credeti ca nesupunerea civica nu insemna nimic, va invit sa urmariti un film despre extraordinara poveste a vietii parintelui Indiei, Mahatma Gandhi, omul care, prin greva foamei, pasnic, fara lupta, a reusit sa aduca independenta Indiei, eliberand-o de sub tirania Imperiului Britanic. Este minunata filosofia de viata si de actiune non-violenta a acestuia, pe care va invit sa o urmariti in acest film:

    http://filmehd.net/gandhi-1982-filme-online-gratis.html

  2. Pingback: Simona Niculescu – suntem ocupați de dușmani ai acestei țări, eu le-am declarat război, după puterile și posibilitățile mele | a3f.ro

  3. albu zice:

    Eu nu cred intr-o lista de la,bla,bla,poate era mai bun ,un referendum,si dupa acea schimbarea legii fiscalitatii in Romania,ex,impozite locale,imobile,alte taxe etc.Prea mult (zero),santem in 2016 si nu sa intamplat nimic,

    • Alex Imreh zice:

      Eu nu cred nici in referendumuri, sunt o iluzie. Si daca se strang destule semnaturi, referendumul e ceva simbolic, nu se poate transforma in lege fara o majoritate parlamentara. Cine sa schimbe legea fiscalitatii? Ei gunoaiele sa-si taie craca de sub picioare sa isi submineze singuri ”afacerile”? Niciodata un referendum nu va putea forta asa ceva. Pana nu se va face structurare, opozitie organizata, preluare a puterii politice nu se vor putea face schimbari de sistem.

Lasă un comentariu